Blog Entry

Tom yum goong / The Protector (2005)

neljapäev, oktoober 14, 2010 by , under




Režissöör:
Prachya Pinkaew
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0427954/

Pärast ONG-BAK menu läänes muutus peaosas säranud Tony Jaa nimi peksufilmi-sõprade seas uueks kuumaks teemaks. Uut rusikakangelast oodati sealsete riisipõldude vahelt tegelikult juba mõnda aega: Jackie Chan proovib kätt väheke tõsisemate rollidega ja Jet Li proovib siiani Hollywoodis (edutult) kanda kinnitada. Kuid kulus kaks aastat ennem, kui Tony Jaa uuesti peaosas areenile astus ja enda oskusi demonstreeris. Loomulikult oli uue filmi peamine eesmärk vaid Tony Jaa tõusvat populaarsust ära kasutada ja seetõttu eriti millelegi muule ei mõeldudki, kui, et kuidas filmi võimalikult palju kaklusstseene lisada. Samuti oli tähtis, et film lääne publikule kuidagi loomulikum tunduks ja seetõttu viidi tegevus ka Austraaliasse, kus möllavad siiski peaasjalikult vaid tailased. Tulemus on nagu arvata võib, väga rumal. Rumal filmina, kuid täis väga häid, loominguliselt loodud kaklusstseene. Tony Jaa ei peta ka seekord fännide ootusi/lootusi ning teeb kõik kaskadöörivembud ise, ilma nööride ja muude abivahenditeta, ära. Kirsiks tordil on veel ühe võttega linti võetud peksustseen, mida osad kõigi peksustseenide emaks peavad. Kahju vaid, et see sellise segaduse sees, nagu see film on, kaduma tahab minna. 4/10

Xipele jälle meeldis väga.


7 Responses to 'Tom yum goong / The Protector (2005)'

14. oktoober 2010, kell 14:41

Comment by J.

Kui sa Jacki Chani tõsistest filmidest räägid, kas sa siis mõtled rohkem nüüd Kung Fu Panda 2 ja Karatekuti uusversiooni perioodi või seda aega, mil ta tegi Tipptund 3 ja Tuxedo?

14. oktoober 2010, kell 15:11

Comment by paranoiadisco.

Ei, mõtlesin tema viimase aja Hiina/HK filme aga Miyagi-san'i mängimine pole ka muidugi tema tavapärasesse kategooriasse kuuluv ja võib võtta küll kui draamarolli.

14. oktoober 2010, kell 16:21

Comment by J.

Mulle tundub, et sinu tõsise rolli määratlus erineb märgatavalt minu omast.

Tead see väide, et Jackie Chan tegeleb viimasel ajal tõsiste rollidega, torkas kohe silma. Saad ehk mu küsivast reaktsioonist aru.

14. oktoober 2010, kell 16:21

Comment by J.

Mõni ütleks, et tõsine roll on Hamlet või Kuningas Lear

14. oktoober 2010, kell 16:30

Comment by J.

ja mitte Miyagi-San Karate Kidi uusversioonis.

14. oktoober 2010, kell 16:31

Comment by paranoiadisco.

No, kui sa oled elu läbi koomilise maiguga märuleid teinud, siis on ka lapsevanema roll tõsine roll. Hamlet oleks juba pilli lõhki ajamine.

14. oktoober 2010, kell 16:58

Comment by J.

Ei, ma saan su relatiivsuse mõttest isegi aru. Et José Mojica Marins oleks Ash Evil Dead 2-s, siis see oleks näiteks talle tõsine roll.