Blog Entry

Wonderful Days (2003)

kolmapäev, aprill 18, 2007 by , under


Režishöör: Moon-saeng Kim
Osades: Joon-ho Chung, Hye-jin Yu, Ji-tae Yu jt.
Filmi pikkus: 86 min.

"Wonderful days are coming..."

Peale "Appurushîdo /Appleseed" vaatamist tekkis endalgi kange huvi veel sarnaseid animatsioone näha - ehk siis arvutigraafikaga vürtsitatud animet. Puhtjuhuslikult sai hangitud endale Lõuna-Korea "Wonderful Days". Hiljem avastasin, et Trash oli seda mu kommentaarides maininud kui mõõdukama kuid sarnase arvutitatšiga animatsiooni. Peale ta läks!


Inimkond on peaaegu hävinenud sõdade ja reostuse pärast. Ellujäänud on rajanud viimase linna - Ecobani. Kuna enamik maavarasid on ammendunud, saab linn energiat reostusest. Kui tulevad teated, et reostus väheneb, tahab Ecobani valitsus põlema panna naftaväljad, et reostust suurendada. Sellele on vastu linnast välja jäänud inimesed Marr'id, kes loodavad veel kunagi päikesevalgust näha.


Siinkohal pean Trashiga nõustuma, et tõepoolest on arvutigraafikat siin mõõdukamalt kasutatud. Samas ei kannata selle all kuidagi üldine pildiilu. Kui nüüd võrrelda seda "Appleseediga", siis on selle filmi pluss, et tema stoori ei kannata üldse visuaalide all. Stoori on tugev ja hea ja konkreetne. Omamoodi post-apokalüptiline maailmapilt on ka huvitavalt loodud. Sinna sisse veel lisatud ilus armastuslugu ja armsalt emotsionaalne lõpp ning tulemus on suurepärane animatsioon.

9/10
IMDb

0 Responses to 'Wonderful Days (2003)'