Blog Entry

28 Weeks Later (2007)

reede, september 07, 2007 by , under

Režissöör: Juan Carlos Fresnadillo
Osades: Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner, Amanda Walker, Shahid Ahmed jt.
Filmi pikkus: 1o1 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0463854/

"When days turn to weeks..."


Boyle'i 2002. aasta "28 Days Later" ei olnud minujaoks mitte midagi rohkem kui keskmine vaatamine, siiski tuli režissöörile au anda, et traditsiooniline zombie-lugu on vaadatud veidike teise nurga alt. Tavapäraste aeglaste ja tuimade inimliha armastavate zombie'de asemel jooksid ringi veriste silmadega raevuhoos inimesed, kes enda ohvrid tavaliselt lihtsalt läbi peksid ning hammustusega nad endasarnasteks muutsid. Zombie-filmid olid viidud uuele tasemele, mis loomulikult tõi kaasa uusi fänne, kuid ka tõsiseid vastaseid. Mind ennast need nö. kiired zombie'd niivõrd ei häirinudki, kui filmi igavus ja eriti mage lõpplahendus. Siiski pean nentima, et kui teatati, et film saab järje oli suur huvi tekkinud ja lubasin endale, et olenemata keskpärasest esimesest osast proovin ma teise ikka ära piiluda, kui võimalus tekib. Õigesti tegin, sest "28 Weeks Later" osutus üheks parimaks mainstream-horroriks, mis natud aastal on kinolinadel jooksnud.

28 nädalat on möödas, kui viirus alustas laastamistöid Briti saartel. Arvatakse, et kõik nakatunud on nälga surnud ja hakatakse riiki uuesti üles ehitama. Esialgu vaid Londonis, kus USA sõjaväe range pilgu all, tuuakse sinna esimesed asukad. Väikse inimliku eksituse ja lolluse tõttu aga pääseb viirus uuesti lahti...


Kõik, mida ma esimesest osast esialgu ootasin ja hiljem pettusin, oli teises olemas ja seekord vedas asi end lõpuni välja. Mõnus post-apokalüptiline atmosfäär segatud zombie-filmide parimate traditsioonidega niiet tulemuseks on hoopiski midagi uut. Kohe oli muidugi näha, et seekord oli rahhi filmi peale rohkem pandud ja mõõtmetelt ka seetõttu tublisti suurejoonelisem. Kahju ainult, et stsenaariumiga nii palju vaeva polnud nähtud nagu kõige muuga. Dialoog oli kohati päris kentsakas ja osad tegevusliinid nagu ei jooksnudki kuhugi. Näiteks võiks tuua selle neksist kindrali tegelaskuju, esimesel poolel oli ta siiski üsna keskne tegelaskuju, kuid teisel poolel oli ta lihtsalt kadunud, veider lüke igatahes. Häiris ka zombie-isa Carlyle, kes paistis teistest nakatunutest kuidagi vaoshoitum ning luuras pidevalt nurgatagustes ja varjudes. Tema kasutamine "lõpukollina" tundus ka kuidagi väga puine.


Nüüd tahaks ma rääkida enda viimase aja lemmikstseenist. Kui Braindeadi-Lionel kasutas väga edukalt zombiede vastu aiakuurist leitud muruniidukit, siis "28 Weeks Later" (kohustuslik) helikopteri-neks võttis temalt šnitti, kuid mõtles suuremalt ning muruniiduki tera asemel võttis tööriistaks helikopteri tiivikud. Tulemus oli sama korralikult lahendatud ja võimas zombie-massacre, jättes jäsemeteta ja poolikute kehadega nässid koju ema juurde roomama. Hetkega klassika hehe!

7/10

0 Responses to '28 Weeks Later (2007)'