Blog Entry

Fido (2006)

kolmapäev, september 26, 2007 by , under

Režissöör: Andrew Currie
Osades: Carrie-Anne Moss, Billy Connoly, Dylan Baker, K'Sun Ray, Tim Blake Nelson, Henry Czerny jt.
Filmi pikkus: 91 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0457572/

"Good dead are hard to find"

Paar aastat tagasi nägi ilmavalgust mäng "Stubbs the Zombie", mis erines teistest zombimängudest selle poolest, et seekord said sa ise zombie nahas olla ja inimesi linna peal süüa. Mäng oli tehtud muidugi paraja doosi huumoriga ja kuigi sai reitingu mature (17+) sobis ta minu arust pigem nooremapoolsemale sihtgrupile just oma lapsiku mängumootori poolest. Mind võlus ta aga oma mõnusa retro-futuristliku maailmaga ja suurepärase soundtrackiga, kus tänapäeva rokipundid on 50ndate paladele uue kuue andmud. "Fido" puhul võlusid mind just need samad elemendid, tsill 50ndate õhustik ja samast perioodist pärit muusika ja noh, zombie-temaatika on mulle alati istunud.


Filmiveeb.ee: Inimesed on suutnud ära kodustada zombid - nimelt on leiutatud spetsiaalne kaelarihm, mille abil surutakse alla zombide isu inimliha järele ja muudetakse nad teenriteks, kes sooritavad igas eeskujulikus perekonnas majapidamistöid. Sama moeröögatusega läheb kaasa ka väikese Timmy ema Helen, kes võtab endale koju abiliseks zombi nimega Fido. Ühel kaunil päeval aga keeldub Fido kaelarihm töötamast ja elav surnu paneb lõunasöögiks nahka naabrimemme. Kuna zombi ja väikese Timmy vahel on tekkinud juba soe kodulooma-peremehe suhe, otsutab poiss oma uut sõpra kaitsta ja koristab pidusöömingu jäljed...


"Fido" meenutas kangesti lapsepõlves nähtud poiss-ja-tema-koer filme. Oodatust oli vähem horror-elemente ja zombie-filmidega kaasnevat gore. Film sobikski arvatavasti paremini pühapäeva hommikuseks Kanal2 perefilmiks, kui reede hilisõhtuseks "närvikõdiks". Siiski, kui kõrvale heita kogu horror-jant oli tegemist üsnagi omapärase ja tsilli komöödiaga. Billy Connoly poolt mängitud Fido on kindlasti üks muhedam zombie-karakter filmiajaloos. Temas on "Day of the Dead" Bub'i isikupära ja Brad Pitti šarm, suutes ära sebida ka kauni pereema Carrie-Anne Moss'i. Sellele veel lisatud eelnevalt mainitud mõnus õhkkond, must huumor ning mõningased viited leidklikule 50ndate sci-fi žanrile ja tulemuseks on üle keskmise hea zomedy.

6/10

0 Responses to 'Fido (2006)'