Blog Entry

Knights (1993)

laupäev, oktoober 20, 2007 by , under


Režissöör:
Albert Pyun
Osades: Kathy Long, Kris Kristofferson, Lance Henriksen jt.
Filmi pikkus: 90 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0107333/

"He said it takes a cyborg to kill a cyborg. She's going to prove him dead wrong."

Albert Pyuni küborgifetishist ma enam rääkida ei viitsi, küll aga viitsin vahetevahel kvaliteetaega veeta mõne tema käkiga. "Knights" tuli omal ajal TV3 või Kanal2 pealt vist iga poole aasta tagant. Korduvalt nähtud, kuid meeles oli ikka vaid Lance Henrikseni tegelaskuju. Järjekordselt rongiga Tallinnast Tartu poole sõites pidasin õigeks peale keerata just antud film ning keha sai tüütul rongisõidul tänu viletsale küborgifilmile üsnagi korraliku adrenaliinisüsti. Fuck yeah, verd imevad küborgid!


Tegevus toimub post-apokalüptilises maailmas, kus inimesed saavad pidevalt tunda vampiirküborgite terrorit. Robotmeeste liider, Job, kavatseb enda kambaga rünnata suuremat inimeste asulat, et seal korralik sööma korraldada ja mingi ime läbi küborgsõjaväge kasvatada. Tema plaane asuvad segama naiskikkbokser ja hea robotmees.


Mis mind kohe häirima hakkas oli filmi jõle kehvad erieffektid ja üldine ultra low budget maik. Kui Pyun oleks mängu võtnud vähe väiksemad nimed ja raha suunanud rohkem filmi peale oleks sellest võibolla ka asja saanud. Tol ajal ikka suhteliselt kõva tegija olnud Kris Kristofferson oli niikuinii robotsõduri rolli jaoks liiga vana ja niikuinii on igas võitlusstseenis näha, et kasutatud on kehadublanti. Kirsiks tordi peal oli muidugi minu jaoks see, et stseenides kus Kristofferson pidi olema alakehata ja kotiga naise seljas, oli dublandiks kasutatud lilliputti. Läbinähtav ja odav, camp enda parimas vormis. Lance Henriksen jällegi on selline nägu, keda halbades filmides alati on hea näha. Ta on vist enda töös nii motiveeritud, et mul ei tulegi praegu ette filmi, mida ta enda kohalolekuga rikkunud oleks. "Madhouse" võibolla oli kuidagi ülepingutatud. Ja noh, Kathy Long oli lihtsalt kole. Oleks filmist rohkem oodanud post-apokalüptilisi elemente - igasugused isetehtud relvad, masinad jne - kuid need puudusid. Olid vaid kaltsudes räpased inimesed ja hobustel ratsutavad küborgid. Kui vana peer Kristofferson poleks kõike raha ära söönud oleks Pyun neid elemente arvatavasti ka rohkem sisse toonud.

3/10

Ka kõige kangem vend vajab oma beautysleepi

2 Responses to 'Knights (1993)'

20. oktoober 2007, kell 02:46

Comment by Trash.

Tundub totaalse käkina. : )

20. oktoober 2007, kell 12:41

Comment by paranoiadisco.

Sa ei eksi...

Vaatan, et hinde olen ka unise peaga pügala kõrgemaks ajanud kui algselt IMDb's panin, parandan.