Blog Entry

Murder Party (2007)

pühapäev, oktoober 07, 2007 by , under

Režissöör: Jeremy Saulnier
Osades: Chris Sharp, Macon Blair, Alex Barnett, Stacy Rock, Bill Tangradi jt.
Filmi pikkus: 79 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0878695/

"Everybody Dies!"

Heidikust Chris kavatseb järjekordse Halloweeni vastu võtta paari korraliku õudusfilmiga, kuid plaanid muutuvad, kui tuul toob tänaval temani salapärase kutse "mõrvapeole". Kuna kass ei lase teda rahulikult filme nautima hakata, loob ta endale papi ja teibi abil Pruuni Rüütli kostuumi ning seab sammud peo poole. Tuleb aga välja, et niinimetatud peo korraldanud inimesed on friikidest kunstipeded, kes vaese Chris'i mõrvast korraliku kunstiteose soovivad välja pigistada.

Wolfmelt...

Saulnier' debüütfilm olevat laineid löönud erinevatel indie-filmide festivalidel ja ka erinevad arvustused interneti sees olid valdavalt filmi suhtes kiitvad. Eks ma siis ootasin järjekordset koomilist veristamist, kuid "Murder Party" oli hoopistükis midagi muud. Kuigi filmil oli pidev low-budget maik juures, sobis see seekord siia nagu rusikas makku. Räpane laohoone, filmi pea ainsa tegevuspaigana, ja suhteliselt ülevindi mängitud karakterid vaid toitsid seda huvitavat atmosfääri. Kuigi satiirist kunstifriikide pihta sain läbi hammustatud, jäi huumoripool suht nõrgaks - paar korda mängiti naljakale situatsioonile ja loobiti mõni one-liner. Kuna põhirõhk oli pandudki huumorile, siis vedas see üldmuljet muidugi päris kenasti alla. Muidugi oli filmis paar kohta, kus verd pritsiti, kuid tundus, et need kohtumised olid suhteliselt põgusad. Kindlasti oleks filmi esimene pool ilma otsese gore näitamiseta sama hästi hakkama saanud. Lõpu poole keeras aga jant suhteliselt psühhoks ära, kui kultustükist "The Warriors" tuntud Baseball furies-kostüümi ja meigiga kunstimaniakk kirvega ringi tuias ning kõik ära tappa lubas. Sweet!

Suhteliselt puine huumor kõrvale jätta ning filmi vaadata üpriski originaalse stsenaariumi ja mõnna indie-õhustiku pärast, siis on tegemist tsipa üle keskmise teosega.

6/10

...ja The Ghoulyville Slugger & The Jeerleader

0 Responses to 'Murder Party (2007)'