Blog Entry

Day of The Dead (2008)

esmaspäev, märts 03, 2008 by , under


Režissöör:
Steve Miner
Osades: Mena Suvari, Michael Welch, Nick Cannon, Ving Rhames jt.
Filmi pikkus: 87 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0489018/

"D-Day Is Coming"

DAY OF THE DEAD uusversiooniga on nüüdseks uue kuue saanud juba kolm George A. Romero zombi-eepost. 1990. aastal nägi ilmavalgust NIGHT OF THE LIVING DEAD remake, lavastajatoolis kurikuulus eriefektide meister Tom Savini ja 14 aastat hiljem toodi kinolinale Zack Snyderi poolt DAWN OF THE DEAD. Kuigi mõlemat uustöötlust olid lavastajad oma suva järgi veidike muutnud, võib neid lugeda igati õnnestunuteks. DAY OF THE DEAD paistis juba eoses tulevat midagi halba ja kui netti lekkis esimene trailer, olin ma enam kui kindel, et DEAD-seeria halvim osa saab ka halvima remake'i. Õnneks või kahjuks aga on mul zombifilmide jaoks südames eriline koht, et ka kõige hullemad käkid saavad võimaluse ennast tõestada.

Nagu ikka, pääseb kuskilt laborist välja viirus, mis nakatunud lihahimulisteks ringituiavateks laipadeks muudab. Kuna viirus levib kiiresti, ei suuda linna blokaadis hoidev sõjavägi enam olukorda kontrollida ja maailma päästmine jääb noore kapral-tsiki õlgadele.


Põhiprobleem kogu selle projekti juures oli see, et filmitegijad tahtsid et nende vaimusünnitisel oleks mingi seos Romero DAY OF THE DEAD'ga. Kokkuvõttes jäi ainsaks lüliks kahe filmi vahel sama nimi, sest üldisel tegevustikul polnud originaaliga mingit pistmist. Ei mingit sõjaväelaste ja teadlaste omavahelist kemplemist ega ka maa-alust sõjaväekompleksi. Paistab, et filmiga seotud inimesed said ise ka lõpuks sellest aru ja olid mingeid tillukesi elemente proovinud sisse pressida, et seda ikka remake'ks saaks kutsuda. Nii olid nad sisse toonud Bub'i (Mena Suvarisse armunud taimetoitlane, kes zombiks muutumisel ikka liha ei tahtnud) ja sõjaväelased said veidike ka teadlasega kakelda, lõpuboss-zombi näol. DAY OF THE DEAD uusversiooni zombid tundusid oma vanemate kolleegidega võrreldes omama poole suuremaid võimeid, nii suutsid nad lagedes roomata, tohutuid hüppeid sooritada ja sprintida. Vanakooli zombifilmidega, kus elava-surnu suutis üle mängida ka viie-aastane laps, üleskasvanutel oli nende kantseldamisega ikka tükk tegemist hehe.


Oleks režissöör valinud teise suuna ja pannud filmi nimeks EX-PORNSTAR ZOMBIES FROM LOS ANGELES, oleks ma kindlasti ka veidike helgem punktidega. Kuna aga tegemist oli ametliku remake'ga, mis PEAB välja tulema parem või olema vähemalt samal tasemel, siis pole siit ka erilist armuandmist oodata.

3/10

3 Responses to 'Day of The Dead (2008)'

10. märts 2008, kell 00:35

Comment by Trash.

Arvan, et pean ka vaatama nii kohustuslikus korras.

10. märts 2008, kell 21:05

Comment by Unknown.

Samad sõnad. Evil Aliens ja Undead kah vaja kiiremas korras ära vaadata.

10. märts 2008, kell 21:10

Comment by paranoiadisco.

Vot Evil Aliensi tahaks isegi uuesti ära vaadata, viimasest korrast on ikka kõva miljon aastat möödas. Võtan kavasse...

Agajah, Day of the Dead kärab vaadata küll. Mitte küll remakena, vaid täiesti random ajuvabaka zombiekana.