Blog Entry

The Happening (2008)

teisipäev, september 02, 2008 by , under


Režissöör:
M. Night Shyamalan
Osades: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Ashlyn Sanchez
Filmi pikkus: 91 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0949731/

"We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening."

Mäletan veel aega kui väike hindu Shyamalan enda esimeste filmidega Hollywoodis laineid lõi. THE SIXTH SENSE ja UNBREAKABLE olid ju tegelikult päris korralikud linateosed, mis pakkusid esmakordsel vaatamisel hea filmielamuse. Peale SIGNS'i algas aga mehe allakäik ja näib, et põhi on saavutatud enda selle aastase teosega THE HAPPENING, mis on filmiringkondades ka juba sobiva hüüdnime saanud - THE CRAPPENING.


Lugu saab alguse, kui maailma tabab katastroof, mis ähvardab lõppeda inimkonna totaalse hävinguga. Kogu selle kaose keskel on noor looduslooõpetaja Elliot, kes püüab oma lähedaste hävingu eest pääseteed leida. Mis on aga katastroofi põhjustajaks ja kuidas see väljendub? Sellele pole kellelgi mingit loogilist selgitust. See lihtsalt juhtub. Inimestes võtab peatselt võimust paanika ja paranoia...


Seda filmi on raske thrilleriks või milleski sarnaseks pidada, sest pinevust ja õudust ei pakuta isegi teelusikaga. Korralik sisu puudub ja ekraanil toimub lihtsalt üks sahmerdamine ja hädaldamine. Filmile ei aita ka kaasa näitlejatööd, mis lausa haisevad läbi ekraani - Mark Wahlbergil tundub olevat mingi teema, et ta suudab ühes filmis täitsa korralikku tööd teha ja järgmises juba täielikult failida. Naispeaosas olevast Zooey Deschanelist ma ei hakka rääkimagi. On arusaadav, et M. Night Shyamalan on proovinud enda filmiga tähelepanu juhtida praegustele keskkonnaprobleemidele, kuid ennem oleks võinud natukenegi mõelda ka selle peale, kui palju okse ja sitt, mida kinokülastajad peale tema filmi nägemist toodavad, meie ümbruskonda rikub.

2 Responses to 'The Happening (2008)'

25. september 2008, kell 00:43

Comment by Trash.

Miks pikem paus?

1. oktoober 2008, kell 00:50

Comment by paranoiadisco.

Elu nõuab!