Blog Entry

'Zombie vs Ninja' (1987)

pühapäev, jaanuar 07, 2007 by , under

Režishöör: Godfrey Ho
Osades: Edowan Bersmea, Dewey Bosworth, Pierre Kirby, Renato Sala jt.
Filmi pikkus: 91 min.

Godfrey Ho on legendaarne Hong Kongi z-kategooria ninja-filmide isa. Tema nö. firmamärgiks võib lugeda cut-and-paste tehnikat - tavaliselt kasutas ta enda teostest juba eelnevalt filmitud stseene, pannes need erinevatesse järjekordadesse ja lisades teistsuguse dubleeringu. Päris andekas. 'Zombie vs. Ninja' ei erine tema tavapärasest loomingust karvavõrtki.


Peale seda kui Ethani isa tapetakse kurikaelte poolt, võtab ta enda juurde õpipoisiks surnumatja. Ta õpetab Ethanile kung-fu'd, et ta saaks kätte maksta enda isa tapjatele. Irvhammastega surnumatjale meeldib vahepeal haudadest zombie'sid (ainukesed zombie'd siin filmis, kuskil 4 kokku) välja manada, et Ethan nende peal harjutada saaks. See on muidugi põhistoori siin filmis, kuid siia on lisatud veel valgete (arvatavasti ameeriklased) näitlejatega mingisugune kõrvalliin, kui seda saabki niimoodi nimetada. Põhimõtteliselt kiledressides tüübid madistavad vahepeal metsas. Väga sürr.

Suurepärased näitlejatööd

Hirmus, see film oli nii jabur, et lausa super meelelahutus. Eriti meeldis mulle need random stseenid kui power rangersi kostüümides ninjad metsas üksteisest mõõtu võtsid, mis siis, et see üleüldise stooriga kuidagi kokku ei tahtnud sobida. Vahepeal oli lavastaja seda muidugi teha üritanud, pannes erinevad tegelased ühte stseeni omavahel suhtlema, muidugi tolle cut-and-paste tehnikaga - korra näitab ühte nägu midagi rääkimas ja järgmine hetk on teine nägu midagi rääkimas aga taust täiesti erinev. APPI. Ja siis muidugi veel need ninjad, kes seal metsas madistavad... ainuke asi, kuidas ma neil üldse vahet tegin oli see, et sellel niiöelda heal ninjal oli oranž peapael kirjaga "ninja", vastastel olid valged kirjaga "nin ja". Krt, ma pean ennast veel koguma, pea käib ringi.

Ma paneks sellele filmile 10/10, kuid kardan, et siis ootab mind vangla, niiet...
1/10

IMDb

0 Responses to ''Zombie vs Ninja' (1987)'