Blog Entry

General Chaos: Uncensored Animation (1998)

reede, veebruar 20, 2009 by , under


Režissöörid:
Keith Alcorn, Laurence Arcadias, Joel Brinkerhoff, Vince Collins, David Donar, Stefan Eling, Eric Fogel, Mr. Lawrence, Brandon McKinney, Tony Nittoli, Bill Plympton, Walter Santucci, Jeff Sturgis

Lootsin kogumikust võib-olla liiga palju, kuna pean animatsiooni just selliseks filmiliigiks, kus vorm ei sea fantaasiale praktiliselt mingeid piire ja kõik oleneb vaid animaatori käe ja pea koostööst. Eks 90ndate aastate esimeses pooles oligi parim võimalus enda hullumeelseid ideid välja elada, neid paberile kandes, savist või plastiliinist voolides või paberist välja lõigates, sest film nõudis tavaliselt kopsakamat rahakotti ja/või raskesti kättesaadavat tehnikat. Selle perioodi tabusid murti just stop motion animatsioonide ning joonisfilmidega.


98. aastal kokku pandud kogumik oli tänasel päeval aga üsna igav ja nüri. Aastatega on tabud muutunud ning temaatika, millest rääkimine tol ajal silmi pööritama ajas ja näost punaseks tegi, on ammu juba ära leierdatud ning põranda alt peavoolu kunsti ennast söönud. Lemmikud plaadi peal olid: sürreaalne ja täiuslik muusikavideomaterjal MALICE IN WONDERLAND, plastiliinist splatstick NO MORE MR. NICEGUY , üheminutiline geniaalsus SUNNY HAVENS ning minu enda lapsepõlve joonistusi meenutav futu-äktsion THE ADVENTURES OF MUTILATOR: HERO OF THE WASTELAND. Ülejäänud oli ka kesine ja üsna igav jant, mis kannataks praegu Kanal 2 õhtusesse programmi lisamist.

3/10

Perekool.ee

0 Responses to 'General Chaos: Uncensored Animation (1998)'