Blog Entry

Creature from the Hillbilly Lagoon (2005)

kolmapäev, veebruar 25, 2009 by , under


Režissöör: Richard Griffin
Osades: Andrew Vellenoweth, Tanith Fiedler, William DeCoff, Leigh Radziwon jt.
Filmi pikkus: 90 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0476016/

"It Turns Rednecks Into Deadnecks"

Miskipärast on Ameerika lõunaosariikides elavad maakad juba aastakümneid ette jäänud erinevatele b- ja c-kategooria filmimeestele. Mingi kirjutamata reegel on kuskil arvatavasti olemas, et kui sa hakkad enda väikse-eelarvelist filmikäkki tegema, siis kindlasti mahuta, kui mitte tegevustikku, siis vähemalt pealkirja zombid, natsid või libahundid ning projekti saadab edu juba eoses. Ei saa ka mina sellistest filmidest täitsa tuima näoga mööda vaadata ja nii mõnigi kord eksib mõni plaadina mu lauanurgale.


Tänu kohalikele juhmidele maakatele, kes peale pideva õlle lurpimise ja omavahel sugu tegemise ka keemiatööstuse jäätmeid lähedalasuvasse jõkke heidavad, tõuseb jõesängist varsti mutanteerunud kalamees, kes hakkab maha nottima tema elukohta reostanud punakaelasid kui ka läheduses jõe reostatust mõõtnud üliõpilasi. Mängu lisanduvad varsti veel kriisimeeskond, kes kogu ümbruskonna kõigest elavast puhtaks peavad pühkima, oma kadunud sugulasi otsima saabunud kohalikud ning hull teadlane, kellel on jõemonstrumiga oma plaan.


Kui välja jätta Troma levitatud REDNECK ZOMBIES, siis pole ma veel korraliku hixploitation'i peale sattunud, mida teistele vaatamiseks julgeks soovitada. Ka antud film ei kanna endas just kõige suuremat väärtust, kuid täitsa muhe vaatamine sellegipoolest. Odavalt tehtud, sõpruskonna poolt näideldud, limane tükk tegi kummarduse pigem 50ndate kollifilmidele (CREATURE FROM THE BLACK LAGOON), kus enamus filmi on üles võetud väikses hämaras stuudios, mis on täidetud erinevate lavadekoratsioonidega, valgustatud roheka valgusega ja kus suitsumasin pidevalt ruumi enda toodanguga täidab. Kordagi ei mindud detailidega ekstreemselt räigeks ja tegevustikku iseloomustas selline mõnus humoorikas lähenemine, mistõttu ei tundunudki film kui järjekordne c-kategooria veristamine, mida säästumarketite korvides lademetes leidub, vaid väike kaabukergitus 50-60ndate õõvafilmidele, kus kummikostüümides elukad endale inimeste seast sobivat neidist otsisid, kellega paarituda - seda muidugi häbematu hixploitation maiguga.

5/10

Seis, või mu isa/poiss-sõber tulistab!

0 Responses to 'Creature from the Hillbilly Lagoon (2005)'