Blog Entry

Yi boh lai beng duk / Ebola Syndrome (1996)

pühapäev, september 27, 2009 by , under


Režissöör:
Herman Yau
Osades: Anthony Wong Chau-Sang, Yeung Ming Wan, Fui-On Shing jt.
Filmi pikkus: 98 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0116163/

Kui kuskil läheb jutuks HK kolmanda kategooria filmidest (ehk siis väidetavalt need kõige kangemad kinotükid sealmail), siis miskipärast libiseb üks nimi alati kõigi huulilt - selleks on EBOLA SYNDROME. Tegelikult väärib ta muidugi selle kategooria eeskujuliku lapse tiitlit igast küljest, temas on kõike, mis moraalijüngreid ja ühiskonnaõpetuse tunnis esipingis istunuid lõdisema ja paanikasse ajab - piisavalt paljast pinda, kamaluga verd, äärmsusteni minevat vägivalda ning üleüldist poliitilist ebakorrektsust. Seda kõike on Herman Yau muidugi serveerinud mõnusa humoorika alatooniga, mida saadab suurepärane ümberkehastumine Anthony Wongi poolt. Tänapäeval rafineeritud politseipealike või hillitsetud olekuga gängstereid kehastada armastav mees näitab seal end hoopis uuest küljest - sadistliku, kergelt haavatava närvikavaga ja kontrollimatu olekuga kokapoisina. Eks igaüks peab ikka kuskilt punktist alustama, armastatakse tavaliselt sellise karjääriloo kohta pilkavalt öelda. Siinkohal aga on see kohatu, sest Wong suudab ka kõige ekstreemsemas näites väga veenva rollisoorituse anda ja ei tahaks kuidagi öelda, et asi hilisemate kvaliteetsemate tööde varju jääb.

Vähekene tugevama kõhuga ja omal kohal oleva huumorisoonega filmisõpradele on antud film kindel soovitus, olgu see siis esmatutvus Hong Kongi cat III kinoga või lihtsalt kitsa horisondi avardamine. Mujal sa igatahes LAV neegritega inglise keelt purssivat Wong'i ei näe! 9/10

2 Responses to 'Yi boh lai beng duk / Ebola Syndrome (1996)'

10. oktoober 2009, kell 09:52

Comment by edasi.

aga vaat "The untold story" on see kõige ilgem CatIII film. Üks nihilistlikumaid filme mis ma näinud olen. Just tänu oma süüdimatule "Politseiakadeemia" huumorile.

10. oktoober 2009, kell 10:26

Comment by paranoiadisco.

Tänud mainimast! Vaatan, et režissööritoolil on samuti Yau, niiet võtan samuti ette, kui aega leian.