Blog Entry

'Scarecrows' (1988)

kolmapäev, veebruar 14, 2007 by , under


Režishöör: William Wesley
Osades: Ted Vernon, Michael David Simms, Richard Vidan, Kristina Sanborn, Victoria Christian, B.J. Turner jt.
Filmi pikkus: 83 min.

"Trespassers will be mutilated."

Kuna 80ndatel oli slasherite ning üleüldise horrori ületoodang, siis on loomalik, et mõned pärlid on lihtsalt kahe silma vahele jäänud. 'Scarecrows' kuulubki sellesse kategooriasse - teeb paljuski nii mõnelegi klassikule silmad ette.

"No money for you..."

Kamp kaake on varastanud suure hulga raha ning põgenevad kaaperdatud lennukiga, pantvangiks piloot ja tema tütar, Mehhiko poole. Üks kelmidest veab kaaslasi ninapidi ja otsustab koos rahaga lennukist lahkuda. Kaaslased aga asja niimoodi jätta ei kavatse ja lähevad talle järgi. Satutakse aga kõhedasse maisifarmi, kus igalpool ümbritsevad neid hernehirmutised. Varsti hakkavad tüübid taipama, et hernehirmutised ei ole seal lihtsalt lindude eemale ajamiseks.

"Hey Paco, it's me!"

Sellise suhteliselt juustuse sisu taga peitus tegelikult päris mõnus slasher. Sellesmõttes on kahju, et ta nii paljude, tegelikult keskpäraste filmide, varju on jäänud. Atmosfäär oli hea ning mõnusalt sulas kokku muusikaga, tundmatud näitlejad andsid väga hea etteaste, isegi gore'i oli piisavalt (käe ja pea kehast eemaldamine, näkku pussitamine jne), samas mõnes kohas oli jälle sellist suurt klišeede lõhna tulla. Samuti oli filmi jäetud veidike müsteeriumit, et päris ära ei seletatudki, miks need hernehirmutised seal inimesi veristasid. Väiksed vihjeid anti (salapärane pilt seinal, mingisugune altar toas), kuid lõplik otsus jäi siiski vaataja teha. Soliidne 80ndate low-budget horror.

7/10
IMDb

0 Responses to ''Scarecrows' (1988)'