Blog Entry

Zonbi jieitai / Zombie Self-Defense Force (2006)

neljapäev, veebruar 15, 2007 by , under


Zombie Self-Defense Force

Režishöör: Naoyuki Tomomatsu
Osades: Miyu Watase, Hisakatsu Oya, Jun Yamasaki, Shun Saeki, Mihiro, Kenji Arai, Yuya Takayama, Masayuki Hase, Kiyo Yoshizawa jt.
Filmi pikkus: 76 min.

Kui ma alguses filmi peale panin, tekkis mul kohe paralleel ühe teise filmiga, mitte siis sisu poolest, vaid teostuse poolest - nimelt 'Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies', millest ma ka ennem blogis olen juttu teinud. Tuligi välja, et režishöör on mõlemal filmil sama - Naoyuki Tomomatsu. Paistab, et talle meeldibki vändata selliseid madala kvaliteediga low-budget zombikaid.


On tavaline päev Jaapani maakohas. Sõdurid on metsas õppustel, kohalik popstaar on väiksel fotosessioonil, gangsterid matavad laipa maha jne. Kõik aga muutub kui samasse metsa krässib UFO. Nimelt otsustavad kõik surnud uuesti ellu ärgata. Sõjaväelased ja käputäis tsiviilisikuid varjub lähedalasuvasse hotelli ja proovivad kõigest väest ellu jääda keset seda hullust.


Tegelikult on päris raske kirjeldada, kui absurdne see film oli. Filmi juhatas sisse pealelugeja, kes kirus ameeriklasi, et nad teise maailmasõja ajal olid nii palju jaapanlasi tapnud ja nõudis Jaapani sõjajõu taastamist ja ameeriklastele koha kätte näitamist jne. Muidugi mainis ta ära, et ainukesed head asjad, mis jänkidemaalt on tulnud on hamburgerid, rock'n'roll ning Hollywoodi filmid, eriti George A. Romero omad. See üleskutse läks tegelikult filmiga päris hästi kokku. Nimelt oli üks sõjaväelastest küborg, kes viibis esimesel katsel ja kelle hilisemaks missiooniks pidi olema nö. Ameerikale koha kätte näitamine. Lõpus õnnestus veel sellel küborgil võidelda patriootilise sõdurzombiga teisest Maailmasõjast, kelle laip oli kogu selle aja ühes koopas vedelenud ja keda erinevad kultused olid kummardanud kui jumalat. Filmi viimane pool võttiski tegelikult sellise mõõkadega kahevõitluse mõõtme - küborg vs. superzombie - mis mulle väga sellist filmi meenutas nagu 'Versus'. Muidugi ei puudnud siit filmist ka 'Braindead'st insipireeritud zombi-beebi ja koolitüdrukzombid, mis oli selge vihje tema eelmisele kultushitile 'Stacy'. Ja veel üks asi, mida ma tähele panin oli see, et kui ameeriklased kasutavad low-budget filmides enamasti selliseid isetehtud effekte (kunstveri ja kummist proteesid jne), siis japsidel on põhiline siiski CGI.

Igatahes, hea meelelahutus. Sellise ekstreemsema ja veidra kino austajatele soovitan kindlasti, ülejäänutel pole mõtet aega selle peale kulutada. Peaks veel mainima, et eriti cool poster on sellel. :)

6/10
IMDb

Ei, see ei ole stseen Pokemonidest. Selline näeb välja maaväline elu...

0 Responses to 'Zonbi jieitai / Zombie Self-Defense Force (2006)'