Blog Entry

The Nine Lives of Tomas Katz (2000)

reede, november 09, 2007 by , under


Režissöör: Ben Hopkins
Osades: Tom Fisher, Ian McNeice, Tony Maudsley jt.
Filmi pikkus: 87 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0235618/

"Film found beneath a stone"

Samal ajal päiksevarjutusega hakkab Londonis toimuma kahtlaseid asju. Lapsed süütavad koole, kalandusminister kuulutab sõja teisele riigile (Gwupigrubynudny), inimesed kurdavad politseile akende vandenõust, kogu riigi vara pannakse ühe sõgeda vanainimese kontole jne. Kogu asja taga paistab olevat kanalisatsioonist välja roninud ja kiirtee äärest peale takso peale hääletanud isik, kes pidevalt temaga kohtunud isikutega kohta vahetab ja linnas segadust külvab. Ainuke, kes teda peatada suudab paistab olevat kohalik pime politseiinspektor, kes põhiliselt lahendab kuritegusid Ouija lauda kasutades või astraaltasandil infot kogudes.


Ben Hopkinsi sürreaalne maailmalõpu absudrikomöödia oli täpselt minu maitsele, et raske on teose kohta midagi halba öelda. Kogu sellist sürreaalset janti oli kasutatud mõõdukalt ja film ei muutunud selletõttu raskesti jälgitavaks. Mulle sellised punnitatud kunstifilmid ei meeldi, kus ekraanilt ei tule midagi muud kui seosetud tilulilu ja siis teed limpsivad, kampsunites friigid ütlevad, et maailmaklass ja kunst. Hopkins küll otseselt ei näita näpuga millegi/kellegi suunas, kuid siiski ei jää kogu tegevustik lihtsalt ähmaseks lahmimiseks, nupukam vaataja lihtsalt suudab pea kõik lahtised otsad ise kokku viia.


Kolme nädalaga üles võetud ja hiljem kodus tagatoas kokku pandud film paistab silma ka omapärase helitaustaga. Ambient'lik teknomuss vaheldub kirikliku koorimuusikaga. Kindlasti saaks filmi vaadata ka ilma dialoogita ja muude helideta, taustaks ainult muss. Sellest saaks ühe korraliku pooleteisttunnise muusikavideo, mis kindlasti oleks samuti omaette elamus.

8/10

Tomas Katz: "Yes! I have it here. It's a tuning fork. I acquired it through the Sunday Times recent innovation feature."

Ivul Gurk: "Tuning Fork of Annihilation: Broadcast a melodious hum of this durable stainless steel tuning fork across the airwaves and cause the destruction of all domestic televisions and the death of all children who hear it. Wow, what will they think of, next?"

0 Responses to 'The Nine Lives of Tomas Katz (2000)'