Blog Entry

Superbad (2007)

pühapäev, november 25, 2007 by , under

Režissöör: Greg Mottola
Osades: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen jt.
Filmi pikkus: 114 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0829482/

"Superbadi" vaatasin ma tegelikult ainult ühe asja pärast, tahtsin teada saada, miks filmi selline haip ümbritseb. Igalpool ainult jahutakse kui aasta parimast komöödiast ja tuli juba sellepärast ära kaeda. Nagu esivanemad juba ütlesid - oma kolm silma on ikka kuningad.


Film keerleb ümber kahe sõbra, Sethi ja Evani, kes on keskkooli lõpetamas ja loomulikult on tarvis enne seda ka süütus mõnele purjus tsikile kaotada. Mõlemal on omad silmarõõmud juba horisondil olemas ning neile lubataksegi kokku maa ja ilm (alkohol neeh), et nende silmis lahedana tunduda ja võibolla ka lõpupeol skoorida. Kuna aga vanust pole piisavalt, et poest tuima näoga alkohole lunida, läheb neil tarvis veidrikust Fogelli abi, kes peaks iga hetk kätte saama enda võlts-dokumendi...


Noh, nagu ikka ületas haip tegelikult filmi väärtust. Minujaoks jäi küll väga tavapäraseks noortekomöödiaks, paari nutika elemendiga samas. Kui paar erandit välja jätta, oli näitlejaseltskond suhteliselt tundmatu, kuid oma tööga tuldi väga hästi toime. Koomilistes situatsioonides mõjusid kõik väga muhedalt, kuid viga oligi selles, et neid koomilisi situatsioone oli liiga vähe. Ropendati ja tehti seksinalju, nagu tiiraste noortekomöödiate aabits õpetab aga sellist janti on juba liiga palju nähtud ja midagi uut minu silm siit eristada ei suutnud. Siiski suutis šõu päästa kohustuslik nohiktüüp, seekord aga väga andekalt ja friikilt Christopher Mintz-Plasse poolt välja mängitud. McLovin' rokkis. Rokkisid ka Seth Rogeni ja Bill Haderi poolt kehstatud luuservõmmid, kuid nendega ka asi piirdus. Ühekorra kõlbas vaadata küll ja kaasa muiata, teistkorda aga ennast vaevama ei hakkaks.

5/10

3 Responses to 'Superbad (2007)'

25. november 2007, kell 21:28

Comment by Soprano.

Ma juba enda arvustuses ütlesin, et ootaksin väga Seth Rogeni ja Bill Haderi võmmide enda täispikka filmi. Seriaal veel parem. Täpselt sama ka McLovini tegelaskujuga. Vaata kui lahe seriaal/film tuleks temaga peaosas.

26. november 2007, kell 00:49

Comment by Trash.

Mulle need võmmid ei istunud. Ülepingutatud tegelased. McLovin aga rokkis.

26. november 2007, kell 01:01

Comment by paranoiadisco.

Sellesmõttes jah, et eraldi teemaga nad vist millegi erilisega silma ei paistaks, kuid minujaoks andsid nad filmile küll särtsu juurde.