Blog Entry

Kataude mashin gâru / The Machine Girl (2008)

teisipäev, juuni 03, 2008 by , under


Režissöör: Noboru Iguchi
Osades: Minase Yashiro, Asami, Demo Tanaka, Ryôsuke Kawamura jt.
Filmi pikkus: 96 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1050160/

"It's Payback Time!"

Kuna Aasia ekstreemkino tootmistempo on kõvasti langenud võrreldes 80- või 90ndatega, siis tuleb tänapäeval igast niidiotsast kinni haarata, mis romantiliste komöödiate ja ajuvabade äktsionfilmide vahelt välja piilub, et oma doos kätte saada. THE MACHINE GIRL õnneks sai kõvasti haipi (ka meie filmiblogijate poolt) ja suutis ajusse sööbida enda suurepärase traileriga, et kahe silma vahele ta poleks kuidagi saanud jääda. Nii liikuski film prioriteediredelil kõrgele astmele ja esimesel vabal hetkel heitsin sellele japside gorefestile ka silma peale.


Ami elab, peale seda kui nende vanemad enesetapu tegid, üksi enda noorema venna Yu'ga rahuliku elu. Olukord aga muutub kui ühel päeval sureb Yu ja tema parim sõber Takeshi kiusajate kamba, kelle liider Sho on omakorda kohaliku yakuza bossi poeg, käe läbi. Ami otsustab venna surma uurima hakata ja leiab tema päeviku, kus on kirjas kõik, kes talle liiga teinud. Nii lähebki Ami üksi yakuza perekonnale õpetust andma, kuid lõpetab hoopis ise ühe käe võrra vaesemana. Siin tulevad mängu teise tapetud poisi Takeshi vanemad, kes on juhuslikult automehhaanikud ja treivad kättemaksu ihkavale neiule uue käe - kaheksaraudse kuulipilduja.


THE MACHINE GIRL reklaamib end ajuvaba verekarussellina ja oma adrenaliinidoosi saab vaataja sealt kindlasti ka kätte. Küll aga jäi mind häirima, kuidas juba traileris kõik filmi kõik tippmomendid ära näidati ja mulle ainult tuim ja pikk sissejuhatus mälumiseks jäeti. Film võttis oodatud pöörded välja alles siis kui Ami endale uue käe sai - ja see juhtus alles viimase kolmandiku sees. Enne seda oli kindlasti oma momente, kuid tempo tõmbas kogupildile vee peale. Viimases kolmandikus see-eest anti juba täie raha eest - poolitati inimesi, lennutati jäsemeid, pritsiti tohutult verd ja loobiti lendavat giljotiini - tuues silme ette Takashi Miike või Naoyuki Tomomatsu hullumeelsemad momendid. Kuigi filmitegijail paistis ideid jaguvat, tuues meieni friiki kättemaksuloo, veel friikimate karakteritega ning veel friikimate tapmisstseenidega, jäi üldpildist nagu mingi kiiks puudu. Kohati oleks nõudnud isegi veidike enam perverssusi (Noboru Iguchi on siiski minevikus ka pornokate lavastamisega raha teeninud), tumedamat huumorit ja rohkem paljaid ilusaid tüdrukuid. Praegu aga jättis mulje nagu film oleks mõne ülikõva anime tsipake nõrgem live-action versioon.

6/10

Jah!

0 Responses to 'Kataude mashin gâru / The Machine Girl (2008)'