Blog Entry

Mou gaan dou / Infernal Affairs (2002)

laupäev, oktoober 18, 2008 by , under


Režissöörid:
Wai-keung Lau ja Siu Fai Mak
Osades: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-sang, Eric Tsang, Kelly Chen jt.
Filmi pikkus: 97 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0338564/

"Loyalty. Honor. Betrayal."

Kõigepealt tahaks tänada Elioni juhte, kes lõpuks mõistuse pähe võtsid ja oma klientidele lõpuks korraliku filmikanali suutsid hankida. Peale TV1000 liikumist Viasat paketti, oli ainsaks lohutuseks lätlaste TVXXI, mis (sarnaselt TV1000'ga) ei hiilanud just erilise filmivalikuga ja pealekauba olid kõik filmid dubleeritud vene keelde, mis lihtinimesel telekast filmide vaatamise täitsa keeruliseks tegi. Kuu alguses õnnistati aga meid uue filmikanaliga Silver, mis paistab silma eriti õnnestunud programmiga - filme nii idast kui läänest, õudusest draamani. Kuigi esimesel päeval tulid juba CUBE ja R-POINT, mõlemad tsillid diivanillõsutamise-filmid, otsustasin kanali sisse õnnistada hoopis HK meistriteosega INFERNAL AFFAIRS. Vähemalt on siis pärast blogis midagi kiita, mõtlesin.



Ming on maffia nuhk, kes saadeti triaadi poolt politseisse tööle juba 18. aastaselt. Ta on teinud suurepärast karjääri ning edutatud kriminaalpolitsei seersantiks, ise samal ajal enda tõelisele bossile salajast infot vastasleerist edasi andnud. Chan on aga politsei poolt omal ajal saadetud triaadi ridadesse ning suutnud end sealse bossi usaldusaluste ridadesse töödata. Varem või hiljem kahe nuhi teed ristuvad...


INFERNAL AFFAIRS peale pandi kohe suured lootused, et film päästaks HK action-kino varjusurmast - polnud ju tegelikult sealtmailt, pärast seda kui John Woo Ameerikasse otsustas minna, midagi oluliselt märkimisväärselt tulnud. Film õnnestus 100%, tuues kaasa kiidusõnasid nii kriitikute kui ka filmifännide poolt. IA paistab silma erakordselt nutika stsenaariumiga, mida aitavad suurepäraselt ellu viia HK kinoeliit, Tony Leung'i ja Andy Lau'ga eesotsas. Toetutakse pigem keerdudele ja käänakutele teemaarenduses ning pingsatele olukordadele, kui veristele relvavõitlustele. Suurepärane film, suurepäraste näitlejatöödega - vapustav filmielamus!

9/10

Kõige olulisemad stseenid toimusid HK kõrghoonete katustel.

5 Responses to 'Mou gaan dou / Infernal Affairs (2002)'

18. oktoober 2008, kell 17:33


Teine osa on ka päris hea. Kolmandas oli juba see säde kadunud ja toodi sisse mõned mõttetud tegelased, siiski hea film.

18. oktoober 2008, kell 17:42

Comment by paranoiadisco.

Kuigi ma vaatasin IA esimest korda ära mingi paar-kolm aastat tagasi pole ma siiani suutnud selle järgesid ära vaadata. Avastasin muidugi, et Silveri pealt jooksevad ka järjed ilusti - tuleb lihtsalt ükspäev teleka ette end keerata...

18. oktoober 2008, kell 18:03


Kui juba HK ja Korea filmid jooksevad, siis peab hea kanal olema :-). Lähemalt uurides tundubki, et tegu asjaliku filmikanaliga. Mul endal Starman, nii et telekast pole mitte kui midagi vaadata. ETVst vahest tuleb midagigigi.

19. oktoober 2008, kell 20:53


Sisu kõlab nagu "The Departed'i" moodi..

19. oktoober 2008, kell 20:56

Comment by paranoiadisco.

Räägivad jah, et olevat ilge The Departedi plagiaati...