Blog Entry

Butterfly Effect: Revelation (2009)

teisipäev, aprill 14, 2009 by , under


Režissöör:
Seth Grossman
Osades: Chris Carmack, Rachel Miner, Melissa Jones, Kevin Yon
Filmi pikkus: 90 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1234541/

"Death repeats itself."

BUTTERFLY EFFECT: REVELATION oli kogu Horrorfesti kavast võib-olla kõige vähem oodatum, jätsin ta viimaste sekka ja plaanisin ta unise peaga poole silmaga ära vaadata. Polnud juba kaks eelmist osa mulle erilisi emotsioone tekitanud - esimene käras küll 90 minuti raiskamiseks, samas kui teine, olles totaalne käkk, poole pealt üldse kinni keerati. Õnneks pole kolmandal osal peale ajasrändamise idee ja ühise pealkirja eelmiste osadega mingit seost ja võib edukalt vaadata triloogiast iseseisvunud filmina.


Sam Reide omab võimeid ajas tagasi hüpata ning kasutab neid politsei abistamiseks kurikaelte tabamisel. Ühel õhtul pöördub tema poole aga tema kunagise tüdruksõbra, kes jõhkra mõrvari käe läbi enda otsa leidis, õde, kes väidab, et praegu vangis istuv kahtlustatav polegi üldse süüdi ja, et Sam enda võimeid kasutades tõe välja selgitaks. Sam rikubki hüppajate kirjutamata reegleid ja proovib parandada enda lähedastega seotud minevikku, kuid kõik läheb valesti ja tüdruksõbra päästmise asemel "loob" ta sarimõrvari, kelle veretöödes politsei just Sam'i hakkab kahtlustama.


Filmides, kus tegelased ajas hüpates tulevikku ja olevikku muudavad on ikka nii, et kuskilt hakkavad tekkima augud, mida kas filmitegijad ignoreerivad ja loodavad, et sama teevad ka vaatajad või siis proovitakse meeleheitlikult neid auke kinni lappida, jättes õhku veelgi rohkem küsimärke. Ka BUTTERFLY EFFECT: REVELATION ei ole selle koha pealt täiuslik film. Kui liblika tiivaripsutus võib teisel pool maakera tornaado tekitada, siis ei tohiks ka minevikus muudetud sündmus ainult peategelase enda olevikku muutma, vaid hõlmama ka kõiki temaga kokku puutnud inimesi. Antud filmis aga jäi mulje nagu poleks kohalikke politseinike minevikus tehtud muudatused mingilgi määral puudutanud ja tegutsesid peaaegu samadel motiividel kui n-ö "originaal-ajas". Tean, et üleliigne analüüsimine sellise filmi puhul on kohatu ja lõpetan, sest meelelahutust suudeti selle pooleteise tunniga täitsa normaalselt pakkuda. Oleks vaid seda pinevust veidikenegi rohkemaks keeratud.

5/10

Buttery nipple

0 Responses to 'Butterfly Effect: Revelation (2009)'