Blog Entry

'Humanoids From The Deep' (1980)

neljapäev, detsember 14, 2006 by , under

Režishöör: Barbara Peters
Osades: Doug McClure, Ann Turkel, Vic Morrow, Cindy Weintraub, Anthony Penya, Denise Galik-Furey jt.
Filmi pikkus: 80 min.

"They're not human. But they hunt human women. Not for killing. For mating."

Hah, parim tagline, mis ma näinud olen.

"Humanoids from the Deep" on tüüpiline 80ndate b-film, võttes eeskuju 60-70ndate exploitation'st ja sama sama perioodi drive-in kinode kollifilmidest. Väidetavalt on filmi taga ka lege b-filmide produtsent Roger Corman, kes on meieni juba 50ndatest aastatest toonud päris mitu(sada) head ja halba juustu (soovitaks siinkohal vaadata nimekirja).

Mis sellest sisust ikka palju kirjutada. Väikeses kalurikülast Noyo's hakkavad toimuma kummalised asjad - küll jäävad tundmatud elukad kalavõrkudesse kinni, leitakse igaltpoolt puruksrebitud koeri ja vägistatud noori tüdrukuid. Tuleb välja, et kuri kalatöötlemisfirma (haha) on kalade DNA-ga natuke hullanud ja tulemuseks on kallastel elavad rohelised monstrumid, kes kangesti Musta Laguuni elukat meenutavad ja naistes endale sobivaid paarilisi näevad. Üks kohalikest kalameestest, koos eksperimenti teostanud teadlasega, proovivad linnaelanikke hoiatada, kuna tulemas on iga-aastane kalurifestival vms.

You gonna get raped!

Alguses pani lausa imestama, et filmi roolis oli naisrežishöör, kuid siis uurisin asja edasi, et produtsendid oli filmimise lõpus Peetersile kinga andnud, kuna olevat liiga vähe exploitation-elemente ning asemele võeti keegi Jimmy T. Murakami, kes lisas filmile (vajalikud) seks-, alasti- ja gore-stseenid. See film oli täpselt see, mida ma antud hetkel vajasin, andis vajaliku laksu ja mu usk filmidesse taastus taaskord. Kogu see juustune, kuid samas omamoodi originaalse lähenemisega, stoori hoiab seda filmi üleval. Ega seal rohkem tegelikult polegi midagi jälgida - peaasi, et saad sõprade ees kelkida, et ma olen näinud filmi, kus rohelised mereelukad naisi vägistavad ja mis lõppeb suhteliselt võika (ning 'Alien'-st kopeeritud) sünnitusstseeniga. Nummi!

Btw, filmi muusika autoriks on keegi James Horner. Eks igaüks peab kuskilt alustama...

6/10

IMDb

2 Responses to ''Humanoids From The Deep' (1980)'

6. jaanuar 2007, kell 00:51

Comment by Trash.

Welcome back !

6. jaanuar 2007, kell 00:52

Comment by paranoiadisco.

:)

Vaata postituse kuupäeva, päris kaua seisis teine poolikuna...