Blog Entry

'Tokyo Zombie' (2005)

reede, detsember 08, 2006 by , under


Režishöör: Sakichi Satô
Osades: Tadanobu Asano, Sho Aikawa, Erika Okuda, Arata Furuta, Hina Matsuoka jt.
Filmi pikkus: 103 min.

Sakichi Satô on tuntud peamiselt oma lustakalt absurdsete lugude poolest, on tema käe all valminud stsenaariumid näiteks Miike filmidele 'Ichi the Killer' ja 'Gozu'. Samuti on tema tööks ka '1-ICHI' lugu. 'Tokyo Zombie' põhineb Yusaku Hanakuma samanimelisel mangal.


Keset Tokyot kõrgub hiiglaslik prügimägi, kuhu linnaelanikud ebaseaduslikult kõike mittevajavat matavad (sealhulgas ka nii elavaid kui surnuid inimesi!). Varsti hakkavad aga sinnamaetud inimised elluärkama ja terror võib alata. Loo keskseteks tegelasteks on Fujio ja Mitsuo, kes töötavad lähedal asuvas väikeses tulekustuti tehases ning töö asemel pidevalt üksteise peal ju-jitsu't harjutavad. Kui nad oma ülemuse maha koksavad ning too zombina neid külastama tuleb, otsustavad nad, et parem on Tokyost põrutada Venemaale, kuna see on mehine maa ja seal on maadlusalad väga austatud. ("I'm not interested in Russia. Does that mean i'm not a man?" küsib selle peale Fujio).

Film algas järjekordselt väga paljutõotavalt, 'Kung Fu Hustle' ja 'Shaun of The Dead' tulid kohe esimese raksuga ette. Tüübid alustavad road-tripi Venemaale, samal ajal madistades igalpool zombiedega. Pöörfekt. Kuid siis toimub sisupööre ja tegevus hüppab 5 aastat tulevikku, kus rikkamad on linna keskele rajanud oma linnakese, kus nende meelelahutuseks võitlevad inimesed zombiedega (George A. Romero 'Land of The Dead'?). Üheks võitlejaks on loomalikult Fujio. Kuna režishööril oli arvatavasti eelarve väga limiteeritud, siis ei taha see teine pool kuidagi mõjuda. Lõpp siiski suudab veel päästa - väike twistike on sisse topitud ja annab ka moraalikese sõbraks olemisest. :)


Kui film oleks jäänud enda esialgse suuna peale ja oleks edasi arendanud seda roadtripi ideed, oleks ma seda filmi premeerinud parima zombiekomöödia tiitliga, mida mul on au olnud nautida.

6/10

IMDb

0 Responses to ''Tokyo Zombie' (2005)'