Blog Entry

The Rage (2008)

kolmapäev, juuni 04, 2008 by , under


Režissöör:
Robert Kurtzman
Osades: Andrew Divoff, Erin Brown, Reggie Bannister, Ryan Hooks jt.
Filmi pikkus: 85 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0497432/

"A Mega-Dose of Pure Terror"

Robert Kurtzman'i ei peeta asjata üheks andekamaks erieffekti-meistriks õuduskino ajaloos. Koos Gregory Nicotero'ga loodud stuudio K.N.B. EFX Group on teinud teinud grimmi ja effekte näiteks sellistele klassikutele nagu EVIL DEAD 2, BRIDE OF RE-ANIMATOR, TREMORS, THE PEOPLE UNDER THE STAIRS jms. Kui Kurtzman oli erieffekti-maailmas juba kanda kinnitanud proovis ta korra ka režissööritoolis istuda (WISHMASTER) ja produtsendina erinevaid projekte rahastada. Väheteada on ka fakt, et Quentin Tarantino ja Robert Rodriqueze suurepärane vampiirikas FROM DUSK TILL DAWN põhineb Kurtzmani kirjutatud lool. Pärast kümmet aastat on Kurtzman tagasi lavastajatoolil ja enda uue filmistuudioga Precinct 13 Entertainment välja andnud horrorkäki THE RAGE.


Sügaval metsa sees, enda salajases laboratooriumis, teeb süütute inimeste peal katseid hullunud teadlane Dr. Viktor Vasilienko. Ta on loonud viiruse, mis nakatanute välimust moondab ja neid raevuga täidab. Seda kõike selleks, et kätte maksta kapitalistlikule ühiskonnale, kes "tema elutöö - vähi ravimi - talt jõuga ära võtsid". Kõik ei lähe aga plaanipäraselt ja üks katsealune suudab laboratooriumist põgeneda ja nakatada tema laiba peale näksima tulnud raisakotkaid. Linnud omakorda teevad elu kibedaks läheduses toimunud reivilt koju sõitvate noortel.


Kui režissööripukis istub suurepärane erieffekti-meister, siis pole raske arvata, mis on lõpptulemuseks - ülemõistuse hästi lahendatud grimmi ja gore-effektidega vürtsitatud halbade näitlejatöödega ajuvaba stsenaariumi ja dialoogiga käkk. Selline, mille lollused kodus üksi vaadates ajavad haigutama, kuid seltskonna ja õlledega vaadates sobiks justkui rusikas silmaauku. Mis mind ka selle filmi puhul üllatas oli see, kui palju kasutas Kurtzman, ise vanakooli vend, CGI effekte. Zombie-kotkad, plahvatused, tuli, verepursked ja isegi taust autoga sõitmisel - kõik oli lahendatud kergema vastupanu teed minnes ehk siis raali abiga. Sellised asjad teevad olemise kurvaks, kui vanema põlvkonna mehedki hakkavad arvutite abil filmi "lahedamaks" muutma. Müsteeriumiks jäi ka huumoriliin - kas film oli üldse humoorikana mõeldud või kukkus lihtsalt nii välja. Tegelased ajasid küll lolli möla suust välja, kuid muiet ei suutnud nad suule tekitada korrakski. Ainuke muhedaks tegelaseks jäidki kuri teadlane ja tema isiklik Oompa-Loompa, kes enda kommentaaridega pidevalt itsitama ajas. Mõistlik gorefest, ilma maitset andvate lisadeta.

4/10

"Kiss the monkey! Kiss the monkey!"

"I'm going to rip your tits off and eat them!"

0 Responses to 'The Rage (2008)'