Blog Entry

Dong jing gong lüe / Tokyo Raiders (2000)

pühapäev, mai 27, 2007 by , under

Režissöör: Jingle Ma
Osades: Tony Leung Chiu Wai, Ekin Cheng, Kelly Chen, Hiroshi Abe, Cecilia Cheung jt.
Filmi pikkus: 97 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0233600/

Juba teist korda tuleb nädalavahetuse öösel TV3 pealt HK märul. Mis toimub? Oli see vist eelmine nädalavahetus, kui nad näitasid Hark Tsui "Seunlau ngaklau / Time and Tide", mis mulle päris meeldis. Eile näidati unetutele (algas kuskil 2 aeg) filmisõpradele hoopistükkis Tokyo piraate.

Ken ei ilmu oma laulatusele Las Vegases ning tulivihane mõrsja, Macy, sõidab Hong Kongi teda otsima. Seal leiab ta eest ärritunud sisekujundaja Yungi, kellele Ken on andnud katteta tšeki. Keni jäljed viivad Jaapani pealinna, kuhu kaks vastkohtunut ka suunduvad. Seal aga tuleb neil tegemist teha igasuguste kraadedega, kellele samuti Keni asukoht väga tahtis tundub olevat.


"Tokyo Raiders" oli täpselt selline jant, mida sellisel ajal väga sobilik vaadata oli. HK märul mõnusas humoorikas võtmes, segatuna ka mõningase romantikaga. Minuarust suudabki HK veel sellistest tüüpilistest aktsioonikatest viimast välja pressida. Hollywood jahub ikka enda coolide machokatega, kui HK suudab kohmakate ja humoorikate kangelastega poole võluvama filmi valmis vorpida. Eks antud filmi puhul on suureks plussiks ka tugevad näitlejatööd peaosaliste poolt. Välja tooks kindlasti Tony Leung Chiu Wai osatäitmise, kes eelkõige laiemat tuntust võitnud selliste filmidega nagu "Infernal Affairs" ja "Hero", näitab ka enda muhedamat külge natuke kergema rolliga. Tema ja Ekin Chengi vaheline dialoog ajas mind pidevalt itsitama, see tähendab et huumorielement toimis minujaoks küllaltki hästi. Nagu Aasia kinole kohane ei möödunud ka see film ilma väikeste pööreteta, mitte küll oluliste, kuid siiski andsid filmile veidike HK touchi juurde.

"Tokyo Raiders" oli soliidne ajaviitepõnevik, mõnusalt toimiva huumoriga ja heade osatäitjatega. Selline film, mis sulle midagi uut ei paku, kuid meelt lahutab saja-protsendiliselt.

6/10

Tony Leung Chiu Wai - mees, keda on peetud ka Aasia Clark Gable'ks

2 Responses to 'Dong jing gong lüe / Tokyo Raiders (2000)'

27. mai 2007, kell 23:55

Comment by Trash.

Tony on mu lemmiknäitleja koos Don McKellariga. Tokyo Ridersit olen aga teadlikult vältinud, crime comedy pole üldse minu žanr. Et aga Time and Tide´i näidati nädal tagasi on ikka üllatus, hea film oli.

28. mai 2007, kell 00:27

Comment by paranoiadisco.

Eks ta juba vanale HK-kino austajale midagi uut ei paku, kuid minu aega suutis väga mõnusalt kulutada. Ma juba ootan järgmist TV3 nädalavahetust... äkki tuleb veel midagi huvitavat.