Blog Entry

Terror Firmer (1999)

teisipäev, mai 01, 2007 by , under


Režissöör: Lloyd Kaufman
Osades: Will Keenan, Alyce LaTourelle, Lloyd Kaufman, Trent Haaga, Sheri Wenden, Debbie Rochon jt.
Filmi pikkus: 114 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0169299/
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Tn_G0eAy-Hk

Let's Make Some Art!

Hoolimata alkokeelust suutsime sõpradega volbriööks päris mõnusalt vägijooke igaltpoolt kokku kraapida. Baarikapid ja sügavkülmad said totaalse puhastustöö. Kõik olid juba paraja vine all ja hakati mult nõudma, et ma enda filme jälle näitamiseks tooks. Mõtlesin siis, et mida joodikutele näidata. Oli päris mitu varianti, kuid arvasin, et sellises olukorras sobib Troma film nagu rusikas silmakoopasse. "Terror Firmerile" põles roheline tuli!


Film kujutab tüüpilisi Troma filmivõtteid - paljad tsikid, narkouimas punkarid, ägedad sõnavahetused jne. Paras hullumaja ühesõnaga. Lloyd Kaufman ise mängib pimedat filmilavastajat, kes kõigest väest proovib "kunsti luua", kuid teda segab killer, kes pidevalt võttemeeskonda maha notib. Peale selle on veel armukolmnurk helimehe, erieffekti meistri ja võtteplatsi abilise vahel.


Filmi ennast olen juba päris mitu korda näinud, kuid meeles polnud peale põhilise sisu eriti midagi. Võibolla sellepärast, et see film on ikka üks paras segadus. Sisust endast oleks võibolla kokku saanud teha 15-minutilise filmi, kuid sinna juurde on igast mittevajalikku janti lisatud. Selline film samas sobib sellistele vaatamistele täielikult. Kui on tarvis napsi võtta, olukorrast Eestis seletada või WC's käia ei jää sa selle paari minutiga lihtsalt millestki, peale paari gorestseeni, ilma. "Terror Firmerit" ise peetakse muidu austusavalduseks kõigile Troma filmidele - Troma võttemeeskond tegemas Troma filme koos legendaarsete Troma karakteritega (Toxie, Sgt. Kabukiman jt.). Väga lõbus oli, peaks mainima. Film suutis kohe algusega kaasa haarata, kuna näitas kuidas rasedal naisel kõhust loode välja tõmmati ja mehel jalg otsast rebiti. Armastusväärne! Siiamaani nähtutest pean mina seda just kõige ekstreemsemaks Troma filmiks. Tsiteerides ühte kommentaari filmi kohta: "An endless barrage of gore, puke, splatter, nudity, perversions, puke, urine, excrement, trash, low-brow humor, and more puke, all delivered in the usual non-serious, unflinching, Troma-entertaining way." Ei oskakski paremini selle kohta öelda. LET'S MAKE SOME ART!

7/10

Lloyd Kaufman ümbritsetuna oma jüngritest

6 Responses to 'Terror Firmer (1999)'

1. mai 2007, kell 20:12

Comment by Trash.

Hong Kongis tehti kunagi ajalooline film "Massacre in Nanking" kus on mainstrean filmi kohta päris palju goret. Seal ka lõikab jaapani sõdus rasedal täägiga kõhu lõhki ja tõstab teraga imiku välja, nabanoor järel pingule tõusmas. Soovitan vaadata!

1. mai 2007, kell 20:35

Comment by paranoiadisco.

http://www.imdb.com/title/tt0113281/

See vä?

1. mai 2007, kell 21:33

Comment by Trash.

Black Sun: The Nanking Massacre

Jah ! Mul polnud nimi öieti meeles. See Men Behind The Sun series on ka muidu gore aga Nanking on neist parim tänu huvitavale ajaloolisele taustale. Olen näinud vell 1 ja 2 aga need polnud nii head, inimkatsetest hiinas, you know.

1. mai 2007, kell 21:56

Comment by paranoiadisco.

Esimest olen näinud jah. Päris käredaid stseene seal ikka jagus jah aga muidu oli suhteliselt igav.

Eks ma jätan selle nime meelde...

2. mai 2007, kell 19:57

Comment by aenea.

Minu jaoks on see suur mõistatus kuidas paljud selliseid filme "naudivad". Mul läheb juba Trashi kirjeldusest süda pahaks.

2. mai 2007, kell 22:20

Comment by Trash.

He he ! Men Behind The Sun on graafiliselt võigas, kuid VÄGA ajalootäpne. Hilisemad dokfilmid on mind selles valgustanud. Jaapanlaste hirmutööd Mandžuurias olid teise maailmasõja rängimad, mingi poola koonduslaager oli selle kõrval lasteaed.