Blog Entry

The Saturn Avenger vs. the Terror Robot (1996)

kolmapäev, mai 06, 2009 by , under


Režissöör:
Kai Wada
Osades: Johnny Garcia, Dave Amen, Conrad Brooks jt.
Filmi pikkus: 24 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0261969/

Conrad Brooksi nime nähes võib juba vaikselt aimata, kust on Kai Wada kogu inspiratsiooni saanud enda debüütfilmi lavastamiseks. Conrad Brooks on nimelt mänginud kolmes kurikuulsa Edward D. Wood Jr. filmis, kuid hoolimata sellest, et need rollid nii väiksed olid, et neid isegi kõrval-kõrvalosaks kutsuda oleks austusavaldus, on mees viimasel kümnendil üsnagi värvikaks kultusnimeks saanud. Nüüd on tal ka oma väike filmikompanii, mille alt tuleb samal kiirusel c-kategooria käkke nagu Hollywoodist a-kategooria omi.


Galaktikas patrulliv kosmoselaev teeb enda kolme pardalolijaga, laeva kapteni Doc'i, tema abilise Skip'i ja nende robotsõbraga, hädamaandumise võõral liivasel planeedil. Abi otsides päästetakse kurja tulnukmonstrumi käest kohalikku planeeti valitsevate amatsoonide üks liikmetest. Kuna aga viimased mehi ei salli, siis saadetakse kangelased mõtlematult teele. Samal ajal aga tungib planeedile galaktika põhikurjam Boltar the Conqueror enda jõmmidega, mistõttu on Doc sunnitud appi kutsuma galaktika seadusesilma Saturn Avengeri, kes koos amatsoonide kaitsjast gorillaga päeva päästma asuvad.


See retrohõnguline lühifilm omas külgi, mis just näiteks Ed Woodi filmide vaatamise ka tänapäeval veidikenegi vaadatavaks muudavad. Pappkarpidest robotid võitlemas gorillakostüümi kandva tüübiga, meestepõlguritest napis leopardinahas amatsoonid, aegluubis kaklusstseenid, nööride otsas rippuvad lendavad taldrikud, el santo'lik maadlejast superkanglane ja seda kõike saatmas suurepärane surf-rock muusika. Selline film, millele kulund väljend "nii halb, et juba on hea" suurepäraselt iseloomustamiseks sobib.

7/10

0 Responses to 'The Saturn Avenger vs. the Terror Robot (1996)'