Blog Entry

Liao zhai yan tan / Erotic Ghost Story (1987)

pühapäev, jaanuar 17, 2010 by , under


Režissöör:
Ngai Kai Lam
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0100014/

Filmi vundamendiks on Qing ajastul Pu Songling'i poolt kirja pandud lühijutud (paremik on ka eesti keeles ilmunud kogumikus "Libarebased ja kooljad") aga nagu ka kõrghoone puhul on vundament ehitisest vaid väike osa. Ngai Kai Lam on sinna peale nimelt ehitanud standartse 3. kategooria loo, kust ei puudu nii kaunid (ja pidevalt riieteta) idamaised näitsikud, võlukunstid ja wu xia.


Hua-Hua (Amy Yip!), Pai So-So ja Fei Fei on kolm libarebastest õde, kes mediteerimise abil on jõudnud tasemeni, kust täieliku inimkuju saavutamiseni on jäänud vaid napid 30 päeva. Kuna aga üks õde mõlgutab kohaliku viljakusjumala Wutung'i templit külastades kõlvatuid mõtteid võtab jumalus äpu õpetlase kuju ning alustab tüdrukute võrgutamist. Taoistist eraku hoiatusi eirates alluvadki õed enda animaalsetele instinktidele ning seavad seetõttu ohtu enda metamorfoosi.


Nagu juba filmi pealkirjast järeldada võib, siis on põhirõhk asetatud erootikale ja seda jagub ohtralt - naispeategelastest kaunitarid ei olnud häbelikud ning pea igal võimalikul hetkel riieteta, jagades armastust nii maskeerunud jumalusega kui ka omavahel. Kuidas saaks ma meessoost inimesena seda filmile pahaks panna? Aga pea sama palju nautisin ma rahvajuttudest inspireeritud taustalugu, olgugi, et selle eesmärk oli vaid augutäite funktsiooni täita. Kuna Ngai Kai Lam soov oli arvatavasti vaid A CHINESE GHOST STORY edust oma osa lõigata ja EROTIC GHOST STORY oli üks edukamaid 3. kategooria filme, siis võib tulemust täitsa õnnestunuks lugeda. 6/10


0 Responses to 'Liao zhai yan tan / Erotic Ghost Story (1987)'