Blog Entry

Altered (2006)

teisipäev, märts 27, 2007 by , under

Režishöör: Eduardo Sánchez
Osades: Misty Rosas, Brad William Henke, Adam Kaufman, Catherine Mangan,
James Gammon jt.
Filmi pikkus: 88 min.

"They will find you..."

Ei, mul pole pärast HÕFFi õudusfilmidest kopp ees. Lihtsalt viimasel ajal on aeg läinud kõige muu kui filmide peale. Põhisüüdlaseks on muidugi S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl, mis päris suure koguse aega suudab enda peale neelata. Mängust veel nii palju, et pole küll nii hea, kui ootasin (miski 5 aastat?), kuid siiski jõledalt sõltuvust tekitav.

Okei, tagasi filmi juurde. Kolm rednecki välimusega tüüpi suudavad metsas peale väikest jahti kinni püüda tulnukanässi. Nad otsustavad selle viia sõbra Wyatti juurde, et kätte maksta 15 aastat tagasi toimunud intsidendi eest, kus üks nende sõber elu kaotas.


Suurepärane näide sellest, et rahaga ei suuda alati head filmi teha. Lavastaja Eduardo Sanchez suutis ilma rahata mitu korda parema filmi teha ("Blair Witch Project"). Sel korral ei saa küll öelda, et raha paneb rattad käima. Oli muidugi näha kuhu raha oli pandud, sest erieffektid olid küll soliidsed, kui välja jätta tulnukagrimm (kummikostüümis kääbus). Eriti muljetavaldav oli peale tulnukahammustust mingisse haigusesse nakatanud tüübi välimus, tõesti muljetavaldav. Ta nägi lõpuks välja juba nagu Gollum LOTR'st. Soliidne oli ka stseen, kus tulnukakratt ühel jõmmil soolikaid kõhut välja kiskus. Samas kaua sa effekte ikka jõuad vaadata, kui peale rõhub ülepõlve kirjutatud stsenaarium, mis viib päris halva mittemidagiütleva lõpuni jõuab. Millegi muu üle nuriseda vast ei saagi, näitlejad suutsid ka enda töö rahuldavalt ära teha ja pikkus oli sellele filmile sobiv.


Keskpärane ajaviide, tükki küljest ei võta ja samas midagi juurde ka ei anna.
5/10

IMDb

Tegelikult polegi eriti head sellist (tõsist) tulnukaröövi filmi näinud. Ma mäletan, et kunagi sai sellist filmi nähtud, mis oli üles võetud nagu eelpool mainitud "Blair Witch Project", et käsikaameraga ja nagu reaalselt oleks toimunud. Perekonnal oli mingi koosviibimine kodus ja siis tulnukad hakkasid neid terroriseerima. Praegu järelemõeldes tundub päris põnev, et eks tulebki mälusopist nimi uuesti üles kaevata ja ära vaadata.

3 Responses to 'Altered (2006)'

28. märts 2007, kell 19:20

Comment by Unknown.

"Critters" on äkki see, mida viimases lõigus mõtled?

28. märts 2007, kell 19:22

Comment by paranoiadisco.

Ei olnud, "Critters" oli ikka paras komejant - lõpus need kosmosepolitseinikud jne.

Ma juba leidsin ka selle, thanks to IMDb ehk tegu on siis sellega: "Alien Abduction: Incident in Lake County" (http://www.imdb.com/title/tt0142074/)

31. märts 2007, kell 19:52

Comment by paranoiadisco.

töötab vä