Blog Entry

Jin-Rô / The Wolf Brigade (1998)

esmaspäev, märts 12, 2007 by , under


Režishöör: Hiroyuki Okiura
Hääled: Yoshikazu Fujiki, Sumi Mutoh, Sandai Eri, Yukio Hiroda, Ryuichi Horibe jt.
Filmi pikkus: 102 min.

"Jin-roh" stoori tuleb legendaarse Mamoru Oshii ("Kôkaku kidôtai / Ghost in the Shell") sulest, täpsemalt siis tema mangast "Ken-Roh Densetsu".

Tokio kümme aastat pärast teist Maailmasõda. Valitsuse hädaabinõud Jaapani majanduskriisist välja toomiseks loovad soodsa pinna erinevatele sotsiaalsetele probleemidele - ülelinnastumine, tööpuudus, slummides vohav kuritegevus jne. Tekivad gerilja-rühmitused, mis hakkavad valitsuse vastu võitlema. Vastulöögiks loob valitsus eliitüksuse, mis peaks igasuguse vastupanu maha suruma. Kazuki Fuse on selle üksuse üks liige. Ühel missioonil ei suuda ta õigeaegselt kamikaze-missioonil olevat noort tüdrukut tappa ning too õhkib ennast tema ees, see viib ta eemaldamiseni üksusest. Kui Fuse tüdruku hauda külastab kohtub ta seal tema õega, kuid tuleb välja, et nende kohtumise taga pole mitte saatus...

Eliitüksus aktsioonis

Esimesena asjana hämmastas mind selle anime juures pildi ilu, kõik oli lihtsalt suurepäraselt ja detailirikkalt joonistatud. Samas pole ma ka mingi eriline asjatundja anime alal, et nüüd sellist külge kiitusega üle valada. Kuid siiski oli väga hästi joonistatud hehe. Stoori haaras kohe kaasa, kuid siiski peab mainima, et tegevustik oli suhteliselt keeruline (kogu see valitsuse ja erinevate osakondade suhted) ja päris raske on midagi selle kohta öelda, et sa midagi erilist ei spoiliks. Peale selle oli stoorile külge poogitud Punamütsikese ja hundi lugu, mis mõnusalt lõpus peateemaga kokku jooksis. Tegelased olid samuti hästi välja kirjutatud - sul peab süda seest eemaldatud olema, kui finaali emotsionaalsus sinust jagu ei saa. Eilne emotsionaalne goot sealt Superstaari saatest oleks kindlasti ajud välja lasknud ic.

Fuse ja Kei
"...and then the Big Bad Wolf devoured up Little Red Riding Hood."

Siinkohal palun ka tegelt abi ühe anime tuvastamisel. Mulle millegipärast tulid "Jin-roh" vaatamisel mingid klipid silme ette - seal oli vist mingisugune kummituselaev ja mäletan, et seal vist inimesed jõid mingit jooki ja siis suust hakkas vahtu tulema ja nad mingiteks vaimudeks/zombideks/kelleksiganes muutusid. Mingi poiss oli seal vist kangelane veel, koeraga äkki? Ei meenugi midagi erilist rohkem, nägin seda päris ammu, 90ndate keskpaik, et kui keegi tunneb ära, siis võiks aidata.

Igatahes "Jin-Rô / The Wolf Brigade" saab küll:
9/10

IMDb
Trailer

See skeem aitab paremini mõista filmi tegevustikku

6 Responses to 'Jin-Rô / The Wolf Brigade (1998)'

12. märts 2007, kell 22:39

Comment by Trash.

Neid Mamoru Oshii Kerberos Panzer Cops filme pole mina küll suutnud vaadata, liiga odava välimusega tundusid. Turvis on aga minu arust kõige stiilsemini disainitud.
Jin-roh oli muidugi OK. Samas pole vajadust DVD järele tundnud.

12. märts 2007, kell 22:41

Comment by paranoiadisco.

Kas nendest mingid live-actionid ka siis vorbitud? Ei teadnudki.
Aga turvised näevad jah väga coolid välja...

13. märts 2007, kell 01:28

Comment by Trash.

Stray Dog: Kerberos Panzer Cops
The Red Spectacles

13. märts 2007, kell 18:12

Comment by H.

Oo, tänud selle skeemi eest. Aga muljetavaldav film on see tõepoolest. Kui kaitserüüst rohkem teada ihkad, siis kliki siia. ^_^

13. märts 2007, kell 20:25

Comment by paranoiadisco.

Ohoo, peabki enda nukud nüüd riidesse panema kõik!

15. märts 2007, kell 17:38

Comment by H.

Sul on mõni neist olemas?