Blog Entry

Mortuary (2005)

esmaspäev, oktoober 08, 2007 by , under

Režissöör: Tobe Hooper
Osades: Dan Byrd, Denise Crosby, Stephanie Patton, Alexandra Adi, Rocky Marquette jt.
Filmi pikkus: 94 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0415167/

"When the dead break free all hell breaks loose"

Tobe Hooper on enda nime jäädvustanud horror-ajalukku peamiselt õõvateostega "Texas Chainsaw Massacre", "Poltergeist" ja "Salem's Lot". Pean neid igati õnnestunud filmideks. Ühesõnaga mees rokkis kaheksakümnendatel täie rauaga. Järgnev aastakümme tunnistas mehe allakäiku ja nüüd peab mainima, et Hooper on korralikult põhja puudutanud. Ma ei ole küll Masters of Horror tema episoode näinud, kuid "Toolbox Murder" oli juba selline kräpp, et mul oleks pidanud alleriga selle tegelase vastu tekkima. Kuid võta näpust, sai ära vaadatud tema järjekordne "saavutus" horrormaailmas.


Doyle'i perekond kolib uude kohta elama ja valik langeb vanale majale, kus keldris on korralik surnukamber ja aiaks surnuaed. Hea valik. Kohalike seas liigub aga legend, et maa seal on neetud ja kuskil ajab oma asju ka kunagiste maja omanike deformeerunud poeg Bobby Fowler.


Film oli kräpp mis kräpp. Elukutselised näitlejad tegid halvemat tööd, kui eelnevalt juttu tehtud filmis peaaegu esimest korda kaamera ees olevad näitlejahakatised. Üllatuslikult tegi parima etteaste kõige noorem näitlejaansamblist. Stoori oli arvatavasti välja tõmmatud mingi paksu tüübi karvasest persest ning tegevustik mõjus pigem haledalt kui tõsiseltvõetavalt. Kirsiks tordi peal on muidugi üliodav ja sitt CGI, mis igasugused emotsioonid vaatajalt koorib. Filmi ainukeseks plussiks jäidki narkootikume naisele suhu oksendanud zombie-kaagid, ülejäänud aga oli ja jääb sitaks. Kindlasti tõuseb "Mortuary" väärtus mõnekümne aastaga, kui filmifriigid ta kuskilt üles kaevavad ja temast camp/cheese-energiat ammutavad.

2/10

Hõumid

0 Responses to 'Mortuary (2005)'