Blog Entry

Borderland (2007)

laupäev, aprill 12, 2008 by , under


Režissöör: Zev Berman
Osades: Brian Presley, Martha Higareda, Jake Muxworthy, Rider Strong, Damian Alcazar, Sean Astin jt.
Filmi pikkus: 105 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0452592/

"The devil's playground is just around the corner"

USA horrorkino hoiatab meid ikka ja jälle, et kodukandist lahkudes on sul ikka tohutult suur võimalus surma saada. Eriti kui sa oled 20ndates eluaastates ja otsustad külastada võõrast riiki. Kui Ameerikamaal võid sa oma elu kaotada mõne väärastunud hillbilly käe läbi, siis Brasiilias jahitakse su organeid musta turu jaoks, Aafrikas võid sattuda mutanteerunud krokodilli või lihasööja lõvi söögilauale ja Slovakkias müüakse sind rikastele piinamiseks.


Paremini ei lähe ka kolmel sõbral, kes otsustavad enne kooli lõpetamist sõita Mehhiko piirilinnakesse, et seal ninad tekiilast täis tõmmata ja heal juhul ka mõne vallatu neiuga vahekorda astuda. Pärast järjekordset möllu täis õhtut aga kaob üks sõpradest nagu tina tuhka. Selgub, et röövijateks kohalikud narkodiilerid, kellele põhitegevuse kõrval meeldib oma jumalatele inimesi ohverdada. Kuna politsei ei taha kurjamitega mingit tegemist teha, peavad poisid omal jõul sõpra päästma hakkama.


BORDERLAND põhineb väidetavalt tõsielulistel sündmustel. Sellised väited filmi postritel ja trailerites tekitavad alati mingil määral eelarvamusi, et palju siis filmis fiktsiooni ja reaalseid sündmuseid on, kui üldse. Antud juhul on filmi aluseks 21-aastase ameeriklase Mark Kilroy kadumine Mehhiko piiri ääres ja hiljem paljastatud narkodiilerite pesa, kust leiti ka kadunud noormehe jäänused. Filmi lavastaja, Zev Breman, oli tol ajal ka ise üliõpilane ning sattus ise ka mingil hetkel korraks uurimise alla. Kindlasti tänu nendele kogemustele on Breman suutnud luua üsnagi realistliku pildi kahe sõbra katsumustest leida oma kadunud hõumi. Kuigi kohati tuli vägisi silme ette HOSTEL, siis suutis BORDERLAND hoida vähe tõsisemat liini. Puudusid igasugused ülevindi gore-stseenid ja ka humoorikat poolt hoiti kapis luku taga.


Mu lemmiktegelaseks sai otsekohe kiilaspäine ja vähese jutuga killer, kel polnud mingit probleemi tänaval politsei ees inimesi tulistada ja matseetaga käsi otsast raiuda. Selline tegelane, kellega baaris täispeaga tüli ei noriks ja kellest pimedal tänaval ringiga mööda läheks. Ennustan talle pikka karjääri b-maigulistes õudusfilmides. Ka Frodo bitch Sean Astin suutis kääbikurollist välja astuda ja natuke pooltoobise pahalasena ennast heast küljest näidata.

BORDERLAND oli korralike näitlejatöödega korralik thriller, mis suutis jaburamatest noored-sõidavad-välismaale-ja-tapetakse klišeedest vabalt üle olla. After Dark Horrorfesti paremikku kindlasti kuuluv.

7/10

2 Responses to 'Borderland (2007)'

12. aprill 2008, kell 18:09

Comment by Trash.

Läpp oli veits liig heroiline aga muidu mulle filmi tagasihoidlikkus meeldis.

12. aprill 2008, kell 18:09

Comment by Trash.

*lõpp

Hö hö