Blog Entry

Cloverfield (2008)

reede, aprill 25, 2008 by , under



Režissöör:
Matt Reeves
Osades: Lizzy Caplan, Jessica Lucas, Mike Vogel, Michael Stahl-David, Odette Yustman jt.
Filmi pikkus: 85 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1060277/

"Some Thing Has Found Us"

Mispärast peavad nad filmi tegema sellest kuidas hiiglaslike mõõtmetega monstrum hävitab suurlinna, kui meil on juba olemas miljon erinevat Godzilla filmi, selle ebaõnnestunud Ameerika remake ja tuhat muud katastroofifilmi, kus New York maatasa tehakse. Sellised olid enamvähem mu mõtted, kui CLOVERFIELD'i esimesed promotiiserid netti lekkisid ja haip salapärase filmi ümber nagu kulutuli mööda netti levis. Fännid proovisid lahti murda erinevaid saladusi, mida varjasid endas mitmed internetilehed, otsiti varjatuid niidotsi trailerist ning erinevatest promopiltidest ja spekuleerisid võimaliku koletise välimuse ja päritolu üle. Filmi produtsent, sarjadega ALIAS ja LOST endale nime teinud, J.J. Abrams oli loonud võimsa promokampaania, mis tekitas filmile juba enne ilmumist omamoodi kultusmaine.

Rob Hawkins saab Jaapanis tulusa tööotsa ja nii korraldab vend talle korraliku ärasaatmispeo. Kui arvesse mitte võtta väikest suhtedraamat, laabub kõik korralikult, seda selle ajani, kui tervet linna raputab korralikult väidetav maavärin. Selgub aga, et selle taga on hoopiski midagi suuremat ja vihasemat. Kogu film on ülesvõetud ühe peolviibija poolt, kelle kätte on usaldatud käsikaamera.


Ütlen kohe ära, et kuigi suhtun sellistesse suurprojektidesse tavaliselt väga skeptiliselt, siis seekordsed eelarvamused olid täiesti liigsed. Film mulle istus, istus kohe üle ootuste hästi. Mul on lausa hea meel, et ma hommikul LOSTi uue episoodiga tünga sain ja seda otsustasin vaatama hakata. CLOVERFIELD viis monstrumifilmid hoopis uuele tasemele, tuues käsikaamera kasutamisega sisse reality tv elemente, justkui viibiks filmivaataja ise katastroofi keskmes. Õnnestunult suudetakse peaosalised meile tänu linti võetud peokaadritele sümpaatseks muuta. Justkui vaataks video pealt eilset pidu, kus sa ise peale 10ndat tekiilaringi ära kustusid, kuid kuhu pärast ilmusid veel stripparid ja pandi pealekaubaks veel kogemata maja põlema. Nii läheb ka kogu järgneb tegelaste kannatusterada rohkem hinge kui muidu. Pettusin veidike koletise lõplikus disainis. Osad enne filmi netis ringlevad fännide visioonid tundusid kõvasti lahedamatena. Muidu aga täiesti arvestatav Hollywoodi meelejahutaja, mida oleks isegi kinno, koos popkorni-krõbistajatega ja muidu nohistajatega, vaatama läinud.

7/10

0 Responses to 'Cloverfield (2008)'