Blog Entry

The Attic Expeditions (2001)

pühapäev, november 30, 2008 by , under


Režissöör:
Jeremy Kasten
Osades: Andras Jones, Seth Green, Jeffrey Combs, Ted Raimi, Beth Bates jt.
Filmi pikkus: 100 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0118652/

"There are doors in the mind that should never be opened."

Igasuguste ajuvabade veristamiste vahele nõuab hing vahel midagi keerukamat, midagi sellist, mis aju igal võimalusel kokku jooksutab ning keha rahutuks muudab. Seekordseks ohvriks valisin, isa soovitusel ja Lynchi asemel, madalaeelarvelise thrilleri THE ATTIC EXPEDITIONS (tuntud ka kui HORROR IN THE ATTIC).


Trevor ärkab haiglas peale 4-aastast koomasviibimist, ainsateks mälestuseks saatanlik rituaal punapäise naisega ja hiljem toimuv mõrv. Ta satub Dr. Ek'i hoole alla, kes taastumise eesmärgil ta Love House-nimelisse väiksesse sanatooriumisse saadab, kus teistest vaimselt ebastabiilsetest inimestest koosnev ümbruskond ja õhtused teraapiaseanssid tal mõistuse korda peaks loksutama. Juhtub aga vastupidi ja Trevor vajub järjest rohkem enda hullusesse, suutes enam mitte vahet teha unenägudel ja reaalsusel.


THE ATTIC EXPEDITIONS oli ambitsioonikas film, mis kahjuks ägises väiksemast eelarvest tingitud raskuste all. Odavad b-nimekirja näitlejahakatised ei suutnud kordagi end veenvast küljest näidata ning jäid lihtsalt suuremate nimede - kultusliku mainega Jeffrey Combs ning pea igas filmis meeldiv Seth Green - varju. Mingi kummalise põhjuse pärast oli minuti rolliaega endale napsanud ka hevikoll Alice Cooper, kes arvatavasti väiksematelt ninadelt palgatšekid ja toidu laualt röövis ning sellega neis ka üldise motivatsioonipuuduse tekitas. Film säras enda unenäotaolise atmosfääriga, kuid tänu sellele, et režissöör Kasten'i eesmärgiks oli arvatavasti David Lynch'ile kandadele astuda ning see selgelt liiga suureks sammuks talle osutus, sai lõpptulemus kaunis kehvake - pudru ja kapsad oleks selle kohta vast kõige õigem öelda. Kuskilt poole filmi pealt muutub tegevus lihtsalt nii segaseks ja suvaliseks, et jääb kahtlus, et režissöör ei saanud ise ka enam aru enda lõppsihist ja lihtsalt pani filmitud kaadrid üksteise otsa. Hoolimata sellest aga täitsa muhe filmielamus.

6/10

4 Responses to 'The Attic Expeditions (2001)'

30. november 2008, kell 16:44

Comment by J.

Horror in the Attic ja mitte Horror in the Brain sa mõtled ikka?

30. november 2008, kell 17:01

Comment by paranoiadisco.

Täpselt nii, väike näpukas on sisse tulnud. Tänud!

30. november 2008, kell 18:21

Comment by J.

Ei tundnud ise filmi vastu just suurt huvi, kuid lugedes, mis sa kirjutad, arvan, et vaatan millalgi ära.

30. november 2008, kell 18:22

Comment by J.

Kui nad onu Alice'i isegi sinna sisse on saanud.