Blog Entry

Eden Lake (2008)

teisipäev, november 11, 2008 by , under


Režissöör:
James Watkins
Osades: Kelly Reilly, Michael Fassbender, Jack O'Connell jt.
Filmi pikkus: 91 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1020530/

"They wanted to get away from all, instead they found..."

EDEN LAKE'st räägiti horror-ringkondades juba aasta enne linastumist ning juba enne valmimist sai film külge sildi kui viimaste aastate parim survival-horror. Suhtun sellistesse asjadesse muidugi väikese ettevaatlikusega, seda suuresti tänu läbinähtavale Bloody-Disgusting.com promole, kuid huvi filmi vastu loomulikult püsis.


Lapseaiakasvatajast Jenny ja tema poisssõber Steve sõidavad nädalavahetuseks maalilise Eden Lake järve äärde, et seal üksteise seltsis paar päeva telkida. Juba esimesel päeval tülitavad neid kohalikud ülbed noorukid, kes neid korrale kutsuma läinud Steve'i otsemaid perse saadavad. Järgnev päev kujneb noorpaarile aga eriti ohtlikuks, sest samad noorukid röövivad nende isiklikud asjad ja auto ning kui vihahoos Steve neile vastu julgeb astuda, tappes rüseluses kogemata nende koera, algab kassi ja hiire mäng, kus ühel pool ülekäte läinud maanoorukid ja teisel pool kaks linnavurlet.


Viimase aja parim survival-horror kindlasti mitte, kuid märkimisväärne saavutus inglaste poolt sellegi poolest. Järjekordne film, kus linnast välja sõitnud korralikud inimesed kurjade matside terrori alla satuvad. Kuna sarnaseid tükke sünnitatakse aastas sadu, siis on loomulikult tarvis nutikat pead ja korralikke ideid, et juba tüüpilisteks saanud klišeedest mööda astuda või siis neid ignoreerides korralik lugu jutustada. Võib öelda, et Watkins saab ülesandega pea täielikult hakkama, tüüpolukordi on palju ja täiskasvanuid terroriseerivaid teismelisigi on enne nähtud (vt. ILS) aga siiski pakub EDEN LAKE korralikult närvikõdi ja pinget viimase minutini. Otsi kokku tõmbav lõpp ei tohiks samuti ühtegi vaatajat täiesti külmaks jätta - seda kas armastad või vihkad, keskteed olla ei saa.

7/10

Kahju, et Kelly Reilly mu endist tüdrukut ei meenuta. Nunnu!

3 Responses to 'Eden Lake (2008)'

11. november 2008, kell 17:12

Comment by Trash.

Tuleb vaadata. Tahaks tegelt juba kohe. :(

25. jaanuar 2009, kell 02:42

Comment by paranoica.

suht samasse auku on 2006 aasta uk film wilderness. ja sama hüva ka :)

üldiselt uuem briti horror suht korralik (tähendab mu maitsele läheb peale küll). alates siis dog soldiersist (ehk?) või the descentist.

25. jaanuar 2009, kell 06:49

Comment by paranoiadisco.

Mulle endale istub ka väga, nii selline komejandi maiguga kui ka tõsisem horror. Brittide uue laine horror enam-vähem tol perioodil võttiski hoo üles, kuid Neil Marshall enda Koerasõduritega tõi lihtsalt kogu kupatuse suurema tähelepanu alla.

Wilderness panen aga kõrva taha!