Blog Entry

Alien Raiders (2008)

neljapäev, jaanuar 08, 2009 by , under


Režissöör:
Ben Rock
Osades: Carlos Bernard, Courtney Ford, Rockmond Dunbar, Tom Kiesche jt.
Filmi pikkus: 85 min
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0996979/

Hea meelega teen praegu väikese tagasituleku filmiga, millel oli otsaette kirjutatud "käkk", kuid peale mõningast tutvust osutus täitsa muhedaks linateoseks. Lavastajale Ben Rock'ile võib vaid õla peale patsutada, sest mees on enda debüütfilmiga peaaegu täiskümnesse lajatanud ja "kopikate" eest teinud filmi, mis vabalt suurstuudiote konveiertoodang-meetodil ilmale toodud žanrikaaslastega võistelda suudaks.


Filmi tegevustik leiab aset Buck Lake-nimelise väikelinna toidupoes, kus parajasti järjekordset tööpäeva lõpetatakse. Punkti töökale päevale poes ei pane aga võti, mis peaukse kinni keerab, vaid grupp maskides ja hambuni relvastatud tüüpe, kes küsimusi esitamata otsekohe paar klienti ja poetöölist maha notivad. Selgub, et tegemist on isehakanud tulnuka-jahtijatega, kes on pika detektiivitöö tulemusel lõpuks "lõpukollini" jõudnud. Probleem on aga selles, et tulnukorganismid peidavad end edukalt tavaliste inimeste sisse ja nii peavadki nad nakatunud avastama, ennem kui need uuesti vabadusse pääseda suudavad.


Hoolimata b-filmi märgist, mis teosele igatepidi külge oli kleebitud, ei mänginud lavastaja tavapärast mängu ja koomilise veristamise asemel, vaid serveeris vaatajale täitsa korraliku paranoiahõngulise thrilleri. Hoolimata mõningatest žanri tüüpvigadest ja klišeedest suutis film põnevust hoida ja mõnusa tempoga lasti edasi peaaegu, et lõpufinaalini. Liiga palju Carpenter'i THE THING'i vaadanud Rock teadis kuidas inimkehasse peitnud tulnukorganismi-temaatikaga pinget kruttida, kuid selle asemel, et seda teadmatust ja paranoiat filmi lõppemiseni hoida ja siis suure pauguga ootamatult enda trumbid välja laduda, läks mees kahjuks kergema vastupanu teed ja tõmbas otsad kokku masendavalt lahjalt. Pahandusetekitaja oli just see, keda arvatavasti vaataja kõige rohkem kahtlustama hakkab ning eeldatav lõpuminutitel autti lööv üllatus on tegelikult õige koht kööki võileibasid tegema minna.

Kritiseerida tuleb ka halbasid erieffekte - promopiltidel paistis grimmeerija töö olevat suurepärane, filmis rikuti elamus aga halbade digitaalefektidega ja filmile lisatud veidra filtriga, mis pildi justkui värisema pani. Kuna Ben Rock on ise minevikus olnud eriefektide eest vastutav isik, oleks võinud žanrisõpru vähe tulisematel stseenidel millegi käredamaga üllatada, kui digitaalselt lisatud kuulide eest varjudesse põgenev moondunud inimesenäss.

6/10

Tüüpiline ameeriklane - sööb kõike, mis ette juhtub.

0 Responses to 'Alien Raiders (2008)'