Blog Entry

Riki-Oh: The Walls of Hell (1989)

teisipäev, jaanuar 27, 2009 by , under


Režissöör:
Tetsu Dezaki
Osades: Bin Shimada
Filmi pikkus: 48 min

Trash ajas ükspäev STORY OF RICKY'st rääkides hirmsa isu peale ja kuigi mul peaks DVD kuskil vedelema, otsustasin hoopis OVA kasuks kuna oli teinegi (virtuaalselt) üsna käe ulatuses ja mul senini nägemata.

Jaapanis välja antud kaheosalise anime esimene pool räägib sama loo, mis filmgi. Lähitulevikus aset leidvas loos satub Ricky pärast paari kurjami surmamist vanglamüüride vahele, mille juht hoiab asutust oma nelja süüdimõistetust abilisega range režiimi all. Nii alustabki meie raudsete rusikatega kangelane kurikaelte purustamist, mis tipneb vastasseisuga vanglaülemaga.

Kuigi OVA ja Ngai Kai Lam'i live-action versioon on pealtnäha identsed, tundsin ma animatsiooni vaadates puudust filmi pöörasest fantaasialennust, mis lausa kaunistas seda verist gore-märulit. Jaapanlased olid arvatavasti enda animega rohkem truuks jäänud originaalmaterjalile - Masahiko Takakumi mangale - samas kui HK kinovõlurid enda hullumeelseid ideid kasutades seda ultravägivaldset lugu veelgi unikaalsemaks muutsid. Kolmveerandtunni sisse oli pressitud kogu tegevustik ja tänu sellele jättis kogu animatsioon pooliku mulje. Lõpplahendus lausa kahvatus live-action versiooni oma ees, kus mängu tulid kummimonstrumid ja mis kõik veel. Muidu sai aga maitse suhu, isu aga arvatavasti enne filmi nägemist ära ei kao...

7/10

0 Responses to 'Riki-Oh: The Walls of Hell (1989)'