Blog Entry

Banchikwang / The Foul King (2000)

esmaspäev, aprill 20, 2009 by , under


Režissöör:
Ji-woon Kim
Osades: Kang-ho Song, Jin-yeong Jang, Sang-myeon Park jt.
Filmi pikkus: 112 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0261552/

Dae-Ho on saamatu pangateller, kes tänu igapäevasele tööle hilinemisele ja nullilähedastele töötulemustele pidevalt bossi käest pookida saab. Ülemus armastab nimelt teda alati ootamatult peahaardesse võtta, lootes nii alluvasse vähegi südikust süstida. Dae-Ho näeb probleemile ainsa lahendusena kohaliku maadlusklubi peatreeneri poole pöörduda, et see aitaks tal leida mooduse bossi peahaardest vabanemiseks. Kuna maadlusklubi treener peab suurteks võistlusteks kuulsa jaapanlase vastu välja saatma ühe räpaselt võistleva tüübi, kes enda trikkidega publiku tuju üleval hoiab, hakkabki Dae-Ho selle nimel end treenima - temast saab The Foul King.


Kuigi võiks arvata, et Lõuna-Korea superstaari Kang-ho Song'i ja suurepärase filmilavastaja Ji-woon Kim'i järjekordne koostöö ei saa kuidagimoodi läbi kukkuda, siis antud filmiga sain küll mõningase pettumuse osaliseks. Kim suutis enda eelmise teosega, musta huumoriga vürtsitatud THE QUIET FAMILY'ga näidata, et oskab vaatajaid ka humoorikamate paladega kostitada, kuid THE FOUL KING ei oma enda kerges huumoris erilist režissöörile omaks saanud käekirja ja jätab pigem mulje kui suvalisest Korea kassahitt-komöödiast (mida ta ka tegelikult oli:)). Kang-ho Song'i kohta ei saa muidugi midagi halba öelda, sest sellised rollid on tema kaubamärk ja nendega on ta ka kõigi südamesse oma tee rajanud.

Filmis olid muidugi omad hetked, kuid need jäid lihtsalt keskpärase jandi varju.

6/10

5 Responses to 'Banchikwang / The Foul King (2000)'

20. aprill 2009, kell 17:15


Sul varsti kõik Kang-ho Songi filmid nähtud!?

20. aprill 2009, kell 19:15

Comment by paranoiadisco.

Hehe, tuleb nii välja jah, kuigi pole tema pärast filme valinud, pigem on mõjutavaks jõuks režissööri nimi olnud. Ji-woon Kim'ilt on näha vaja veel 2 lühifilmi ja siis on filmograafiaga puhas töö tehtud.

Varsti aga saab Kang-ho Song ka ühe linnukese kirja, nimelt on Antarctic Journal kavas.

20. aprill 2009, kell 20:49


Need lühifilmid täitsa meelest läinud.

Vaatasin selle Coming Outi ära. Auto-translaatoriga itaalia keelest inglise keelde tõlgitud subtiiter oli vaatamisväärsus omaette.

Antarctic Journal on täitsa vaadatav. Lõpp on eriti mõnus ja kriipi.

20. aprill 2009, kell 21:43

Comment by paranoiadisco.

Ma just uurisin selle Coming Out kohta ja tuleb välja, et korralikke subtiitreid sellel polegi - mingi levitajapoolne käkk. Arvatavasti jääb siis minu jaoks ära, kui just keegi custom subidega päevavalgele ei tule...

21. aprill 2009, kell 01:02

Comment by Trash.

Kui see vampiirifilm on Coming Out, siis on see olemas subbituna The Quiet Family boonusdiskil.