Blog Entry

Perkins' 14 (2009)

esmaspäev, aprill 13, 2009 by , under


Režissöör: Craig Singer
Osades: Patrick O'Kane, Shayla Beesley, Mihaela Mihut, Michale Graves jt.
Filmi pikkus: 95 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1230211/

On möödunud kümme aastat sündmustest, kui Stone Cove-nimelises väikelinnas läks kaduma 14 last. Dwayne Hopper, kohalik politseiinspektor, pole siiamaani enda poja kadumisest üle saanud ja veedab saatusliku öö aastapäeval jaoskonnas viskit lurpides. Majas rutiinset ringkäiku tehes jääb talle silma ühes kongis redutav kahtlane tüüp, kes end Roland Perkins'iks nimetab ja vabastamist nõuab. Kuna miski jääb Dwayne'i mehe puhul häirima, teeb ta väikse taustauuringu ja saadab paarimehe Perkins'i maja kontrollima. Muidugi on juba filmi nimest teada, keda hoitakse hullumeelse mehe keldris vangis ja varsti ongi 14 narkootikumidega üles pumbatud noorukid tänavatel inimesi tapmas.


Film jättis alguses mulje kui vaikselt otsi lahti harutav psühholoogiline thriller, kuid mingil hetkel otsustasid filmitegijad lihtsalt kogu eelneva maha kanda ning mageda dialoogi ja aimatavate tegevuskäikudega zombie-filmide paroodia võis alata. See on muidugi ainus juhus, kus kogu selles tohuvapohus filmitegijaid süüdistada ei saa, sest seekord film valmis massify.com kogukonna abil - inimesed said hääletada erinevate tegevusliinide poolt ja valisid ülesriputatud proovesinemisvideotest välja ka oma lemmikud, kes filmis rollid said. Kogu süü võib vabalt veeretada just nende, filmi valmimises kaudselt osalenud, õudusfilmisõpradele ja selle asemel, et nüüd erinevatel veebisaitidel filmi haipida ja ülistada, võiks pigem nurgas häbeneda ja endal sõrme ära lõigata.


Tänu sellele, et hääletust kasutati ka tegevustiku konstrueerimisel, jättiski film mulje, kui lohakalt kokku pandud pusle: ühelt stseenilt hüpati järsult järgmisele, justkui oleks film professionaalse monteerija käe alt läbi käimata jäänud. David Singer oli muidugi suutnud sellest käkist maksimumi välja pigistada ja nii mõnedki stseenid olid nauditavalt võikad. Nii pea aga kui mõni osatäitja näitlema hakkas, tahtsin ma silmad kinni pigistada ja ilusatest asjadest mõelda ning kui keegi veel lisaks sellele suu lahti tegi, hakkas kõrvadest lihtsalt verd tilkuma.

4/10

Eat the Misfits!

2 Responses to 'Perkins' 14 (2009)'

13. aprill 2009, kell 17:25

Comment by paranoiadisco.

6 vaadatud, 2 jäänud!

13. aprill 2009, kell 17:47

Comment by Trash.

Edasi Kentuki lõvid!