Blog Entry

Batoru rowaiaru / Battle Royale (2000)

esmaspäev, november 30, 2009 by , under


Režissöör:
Kinji Fukasaku
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0266308/

"42 Students, Three Days, One Survivor, No Rules."

Mäletan, et BATTLE ROYALE ei suutnud must juba esmakordsel vaatamisel olulisi emotsioone välja pigistada ning ei suutnud seda viga parandada ka hiljuti vaadatud director's cut versioon. Kui aus olla, siis ma mälu järgi kahe versiooni erinevusi välja tuua ei oskagi, kuigi mulle tundus, et Fukasaku enda nägemuses oli väheke suurema tähtsusega üksteist nottivate õpilaste omavahelised suhted - seda suhteliselt kahtlase väärtusega flashback-stseenide näol. Film ise on muidugi tunduvalt leebem, kui tema üsna vastuolulise maine järgi eeldada võiks. Jah, noored kasutavad küll üksteise vastu jõhkrat vägivalda ja kuskil taustal jookseb väike sotsiaalkriitiline noot aga see kõik on ekraanile toodud üsna kohmakalt. Tundubki, et film võlgneb enda kultusmaine pärast just ameerika kriitikutele ja filmisõpradele, kes filmi vaid sellepärast suurte sõnadega iseloomustasid, et see tegeles teemaga, mis sealses kinos veel ikka üsna suur tabu on - noorte ja laste vastu suunatud vägivald (isegi omaealiste poolt).

6/10



2 Responses to 'Batoru rowaiaru / Battle Royale (2000)'

30. november 2009, kell 16:01

Comment by Kalmsten.

Mida sa teisest osast arvad?

Kui vaadanud ei ole, siis ära edasi loe ;)

Isiklikult ei suutnud lõpuni vaadata kuna tekitas tunde, et lõppu ei tulegi...no ei lõppenud lihtsalt...kogu aeg kestis edasi ja edasi ja bläägu ja bläägu ning siis kui kõik õhust ja mälestustest juurde tekkinud tegelased olid ka maha tapetud, ilmus ikka veel mingi faking helikoper või krt teab mis kuskilt välja....

esimene oli ülekeskmise kinupilt minuarust ja vähemalt nii palju kasu t'ast oli, et tekitas m'us huvi ka jaapani samuraikauge kino vastu....

30. november 2009, kell 16:49

Comment by paranoiadisco.

Ma pole teist just seetõttu ette võtnud, et esimene osa nii suuri emotsioone tekitada ei suutnud. Kaldun ka arvama, et see on üks tühipaljas esimese osa menu peal liugu laskmine.

Mul endal oli muidu oluliseks tõukeks jaapani kinoga tutvumiseks loomulikult Miike looming, mis oli McDonaldsiga harjunud nolgile paras raputus, et silmaklapid eest tõmmata.