Blog Entry

Bi gui zhuo / Ghost Snatchers (1986)

esmaspäev, november 30, 2009 by , under


Režissöör:
Ngai Kai Lam
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0090722/

Chu Bong on saamatu memmepoeg, kes tänu onupojapoliitikale (sõna otseses mõttes) end varsti uue ärihoone turvamehe ametikohalt leiab. Kuna ehitis on feng shui seisukohast väga halvasti püsti pandud, hakkavad seal varsti end ilmutama erinevad pahatahtlikud hinged. Peamiseks probleemiks saavadki II Maailmasõjas hukkunud jaapani sõdurid, kes hoone bossi sekretäri keha üle võtavad ning tema abil enda kättemaksuplaanid loodavad ellu viia. Nii peabki äpu Chu Bong enda onu, tulevase abikaasa ning viimase, maagiat valdava, õega ärihoone vaimudest puhastama ning halva feng shui tõttu tekkinud värava teispoolsusesse sulgema.


Loomulikult ei suuda paari lausega kõike seda, mis ekraanilt vastu kumas, edasi anda - tüüpiline Hong Kongi žanrifilmide "probleem". Potti oli nimelt loobitud kõike, mis pähe tuli ning millest enamus vaid visuaalse naudingu tagamiseks, mitte kaootiliseks kiskuva narratiivi toetamiseks. Tulemuseks oligi paras segapuder kummituskomöödiast ja HK horror'ist, mida toetasid küll pöörased eriefektid ja jaburad situatsioonid, kuid mida ei tahtnud pooleteise tunni jaoks selgelt jätkuda.

5/10


Telekavaim - high five!

2 Responses to 'Bi gui zhuo / Ghost Snatchers (1986)'

30. november 2009, kell 21:26

Comment by Trash.

Ise panin 4/10 Ghost Snatchers

30. november 2009, kell 22:03

Comment by paranoiadisco.

Hehe, sattusin isegi su postituse peale, kuna tahtsin seda filmi sulle soovitada. Oli tegelikult üsna naiivne arvata, et sul vanal kummituskomöödia sõbral see vaatamata oleks olnud.