Blog Entry

'Gravedancers' (2005)

kolmapäev, november 22, 2006 by , under

Režishöör: Mike Mendez
Osades: Dominic Purcell, Josie Maran, Clare Kramer, Marcus Thomas, Tchéky Karyo, Megahn Perry jt.
Filmi pikkus: 94 min.

See õõvafilm linastus Ameerikamaal Horrorfest'i (Horrorfest is a weekend of horror films that are considered to graphic or too disturbing for general audiences. After Dark Films will release "8 Films to Die For" for one weekend only in approximately 500 theaters around the United States) raames. Noh, algus on paljutõotav.

Kolm vana sõpra - Harris, Sid ja Kira - saavad ühise sõbra matustel üle pika aja jälle kokku ja otsustavad hiljem veidi koos vanade aegade mälestuseks veidi koos istuda. Natuke joodud otsustavad nad surnuaeda minna, et koos vana sõber väärikalt ära saata (alkoholiga siis). Sid leiab aga ühe haua pealt salapärase kaardi, mis kutsub üles surnut ära saatma tantsuga. Härrad ja prouad võtavad muidugi vedu ja tantsivad kolme haua peal, mis surnutele mokkamööda eriti pole - võtavad kätte ja hakkavad kummitama. Varsti on mängus ka paranormaalsete nähtuste uurijad ja "äktsion" võib alata.

"Tereeeee!"

Kõigepealt kiruks muidugi tüüpi, kes Harris't mängib, sama turske sell sealt 'Prison Break' sarjast. No, vahepeal mõjus juba lootusetult naljakalt, kui ta proovis seal enda grimassidega mingisuguseid emotsioone edasi anda. See selleks. Sellises tüüpilises õudukas ei peagi põhikoormus näitlejate peale langema. See, et dialoog on stsenaristilt otsekui persest välja tõmmatud, anname ka andeks. Kuid tüübile, kes nendele vaimudele grimmi tegi, tema saab küll kogu raha eest peksa. Kurjad vaimud ja naeratus suul, kordagi ei mõjunud hirmuäratavana - välja arvatud võibolla see püromaanikust laps, kes arvatavasti oli lilliputt, laspemaskiga. Näitlejate nägudest oli ka näha, et ka nemad ei võtnud neid vaime tõsiselt aganoh, kui lavastaja käseb, siis tuleb ju hirmust karjuda. Igatahes klišeedest kubisev õõvajant.
Huvitav, kuidas Tchéky Karyo sinna filmi ära eksis...

Mõned punktid saab Mendez üritamise eest. Järgmine kord natuke huumorit ka filmi panna ja võib korralikku b-horrorkomedi juba saada. No ja see tsikk, kes mulle kangesti Natalie Portmani meenutas, skoorib ka. ;)

4/10

IMDb

0 Responses to ''Gravedancers' (2005)'