Blog Entry

'Some' (2004)

reede, november 10, 2006 by , under

Režishöör: Yoon-Hyun Chang
Osades: Soo Go, Ji-hyo Song, Dong-kyu Lee, Shin-il Kang, Seong-jin Kang, Kyeong-hun Jo jt.
Filmi pikkus: 118 min.










Seo Yu-jin kätte satub ühel päeval MP3 mängija, mille peal on olulist infot kohalikku maffiavõrgu kohta. Paratamatult ristub tema tee politseiniku Kang Sung-joo'ga, kes hetkel uurib juhtumit, kus kadunud 10 miljoni dollari väärtuses narkotsi. Sellest kasvab välja sündmustejada, mida iseloomustavad korrumpeerunud politseinikud, vandenõud, ebaõnnestunud narkotehingud jne. Asjale lisab vürtsi ka asjaolu, et Seo Yu-jin'le tundub, et ta on seda päeva juba varem läbi elanud ning näeb pidevalt deja vu'sid.

Yoon-Hyun Chang on võtnud tüüpilise politseifilmi ülesehituse, lisanud sinna veidike ulme-elemente ja tulemuseks on väga mõnus meelelahutaja. Just selline, millest jänkid järgmise riimeigi valmistaksid (õnneks/kahjuks pole vist nad veel haisu ninna saanud). Filmi stoori on alguses päris raskest jälgitav, tegevust on esimese 15-20 minuti sisse päris ohtralt topitud, kuid tempo rahuneb peale seda mõnusalt maha, et vaataja ajudele natuke puhkust anda. Lõpuks muidugi jooksevad kõik niidid ilusti kokku ja arusaamatuks ei tohiks midagi jääda. Ainuke asi, mis torkima jäi oli kogu see Seo Yu-Jin'i olen-seda-päeva-juba-läbi-elanud-teema, millele nagu mingit seletust ei antudki. Agajah võib-olla jäi lihtsalt midagi kahe silma vahele - vaatasin ju filmi tohutu peavaluga.

Päris 'Mou gaan dou' tasemele ei küündinud, kuid siiski - soliidne popkornikas. Suutis mind filmide juurde tagasi tõmmata pärast 'Bone Sickness' vaatamist... :)

6/10

IMDb


3 Responses to ''Some' (2004)'

13. november 2006, kell 02:06

Comment by Trash.

Olen isegi seda filmi hankida mõelnud, kuid liig kergeks meelelahutuseks pidanud. Mulle on ta big-budget action comedy mulje jätnud , mis koreas tavaliselt kehvad on. Sellised väikesed realistlikud thrillerid on aga tasemal.
No minul vist jääbki Some vaatamata, narko ja maffia ja mis kõik veel...
He he !!! : )

13. november 2006, kell 02:10

Comment by paranoiadisco.

Eelarve kohta ei oska midagi öelda, uhkeid autosid lõhuti paar korda, et raha pidi olema veidike. Eks ta rohkem selline meelelahutaja ole jah, väljakutset ta ajule vast esitama ei hakka. :)

13. november 2006, kell 02:28

Comment by Trash.

Võibolla ei jäta peategelase soeng meeldivat muljet ja sellepärast tõrgun seda filmi. : )