Blog Entry

'Naboer' (2005)

kolmapäev, november 22, 2006 by , under

Režishöör: Pål Sletaune
Osades: Kristoffer Joner, Cecilie Mosli, Julia Schacht, Anna Bache-Wiig, Michael Nyqvist
Filmi pikkus: 75 min.

"Noen dører bør aldri åpnes (Some doors should never be opened)"

John saab enda naiselt korvi ning langeb üksindusest masendusse. Ühel päeval kohtab ta aga oma naabrit, kaunist Anne't, kes palub abi, et John tema korteris rasket kappi liigutaks (tavaline sebimine). Tuleb välja, et kapp blokeerib Anne korteri ust, sest tema korterikaaslane Kim kardab kõike, mis jääb väljapoole nende korterit, nimelt olevat Johni korteri endine elanik teda rünnanud ja vägistanud. Mida rohkem John tüdrukuid tundma õpib, seda rohkem ei suuda ta enam reaalsusel ja näilikkusel vahet teha.

Vau, selline film Norrast? Väga muljetavaldav. Silme ette tuleb Lynch. Siis jälle Hitchcock. Vahepeal jälle 'El Maquinista'. Paranoia. Lisaks veel väga soliidsed näitlejatööd Kristoffer Joneri ja Cecilie Mosli poolt. Poleks režishöör esimese poole peal nii palju vihjeid vaid jätnud, et twist kergelt äraarvatav on, oleks tegu pea, et ühe parima sünge thrilleriga, mis mul see aasta on au olnud näha. Igatahes, tegutseb, Pål Sletaune!

Alguses plaanisin hindeks panna 6, kuid kui ma nüüd järele mõtlen, siis ma vaataks seda korra veel, niiet lisapunkt juba selle eest:

7/10

IMDb
Trailer

0 Responses to ''Naboer' (2005)'