Blog Entry

Hostel: Part II (2007)

neljapäev, veebruar 14, 2008 by , under


Režissöör:
Eli Roth
Osades: Lauren German, Heather Matarazzo, Bijou Philips, Roger Bart jt.
Filmi pikkus: 93 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0498353/

CABIN FEVER'iga näitas Roth, et temas on midagi, mis peab olema ühel korralikul õuduslavastajal. Tal olid omad eeskujud vanema kooli horroris, kuid samas ei kartnud ta ka mängu tuua uue kooli mängureegleid. CABIN FEVER oli igatepidi õnnestumine - film saavutas fännide seas väikese kultusmaine ja Lions Gate ostis filmi levitamisõigused üsnagi korraliku summa eest. "Great success!" muigas Roth pihkudesse. Peale filmi edu võttis Tarantino ta enda kaitsva tiiva alla ja lubas järgmist filmi produtseerida. Selleks sai HOSTEL, mis, paljugi tänu Tarantino nimele, sai kõva haibi ja seda kõrgemalt oli pärast kukkumine. Põhiliselt jagunesidki filmi näinud kaheks: ühed kiitsid, teised materdasid maatasa. Minujaoks jäi suhteliselt mittemidagiütlevaks. Kuna film teenis kinodest korraliku rahahunniku, siis loomalikult ei jäetud film järjeta.


Seekord on kuttide asemel Slovakkiasse sattunud kolm Ameerika kolledžitsikki, kes samamoodi satuvad pealtnäha rahulikku linnakesse ja hiljem end kohalikus piinaurkas aheldatuna leiavad. Samuti on loo keskseteks tegelasteks Slovakkiasse saabunud kaks ameeriklasest rikkurit, kel plaanis närve rahustada väikeste piinamismängudega neidude peal.


Kuna on teada, kuidas produtsenditoolis istuvale Tarantinole meeldib mõndade asjade juures enda kätt mängu panna, siis seekord oli Roth arvatavasti veidike rohkem Tarantino tegemistel silma peal hoidnud. Oli tunda seda sama hõngu, mis valitses CABIN FEVER'is. Friikid kõrvaltegelased, huumoriga vürtsitatud gore-momendid ja võimalikult palju paljast pinda. Pigem selline vanakooli exploitation-horrorile silma tegev, kui teismelisi tüdrukuid võluv rahahorror. Eks muidugi on raske, kui produtsendid nõuavad filmilt maksimumtulu ja nii peab arvestama reitingutega ja erinevate sihtgruppidega. Straight-to-video reliisidena toimiks Rothi teosed kindlasti paremini, olen selles kindel.


Kuna vaatasin Director's Cut versiooni, siis ei oska kommenteerida erinevusi kinoversiooni vahel. Loodan, et väikesed horror-sõbrad said kinos ikka peenise äralõikamise stseeni näha. Filmi parim koht. Eriti veel see, kuidas väikemees veel koera lõustade vahele visati ja vene jõrm veel armsa näo tegi ja "No!" ütles. Priceless! Deodato cameo oli ka päris muhe - täiesti otsene silmapilgutus tema sigitisele CANNIBAL HOLOCAUST.

6/10


2 Responses to 'Hostel: Part II (2007)'

16. veebruar 2008, kell 05:01

Comment by J.

Pole seni selle filmi vastu huvi tundnud, kuid peaks vist ikka ära vaatama.

16. veebruar 2008, kell 10:39

Comment by paranoiadisco.

Julgen öelda, et esimesest oli kindlasti parem. Ega ta samas midagi erilist pole, kuid täiesti arvestatav võrreldes sellega, mis horrorit viimasel ajal Hollywood toodab... Üle tasub tsekkida, äkki leiad sinagi endale midagi sealt.