Blog Entry

Sun taam / Mad Detective (2007)

kolmapäev, veebruar 06, 2008 by , under


Režissöör: Johnny To, Wai Ka Fai
Osades: Andy On, Lau Ching Wan, Kelly Lin, Ka Tung Lam, Ka Tung Lam jt.
Filmi pikkus: 89 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0969269/

"I can see a person's inner personality."

Peale FONG JUK vaatamist, lubasin ma endale, et see ei jää kindlasti mul viimaseks To filmiks. Sellest on nüüd tükk aega möödas ning alles nüüd avanes mul võimalus To'ga uuesti tutvust teha. Kuigi eelisjärjekorras olid HAK SE WUI oma järjega ja PTU, viis saatus mind hoopiski kokku tema ühe viimase teosega. Kuna väike Hong-Kongi mehike on lihtsalt nii produktiivne, siis on selle postituse üles jõudmise ajaks tal kindlasti juba paar filmi veel otsa valminud hehe.


Bun on politseiinspektor, kelle meetodid pole just kõige tavalisemate killast ja kolleegid vaatavad imestusega pealt, kuidas ärapööranud uurija ka kõige raskemaid juhtumeid lahendab. Hoolimata oma mainest saab ta aga peale seda, kui ta bossi pensionile saatmisel oma kõrva kõigi ees ära lõikab, kinga. Hoolimata sellest, et Bun ei kanna enam märki ja ametirelva, otsustab ta abistada noort uurijat Ho'd, kes loodab, et hullunud detektiivi mittetraditsioonilised meetodid aitavad tal leida kadunud politseiniku.


SUN TAAM oleks jäänud täiesti tavapäraseks krimipõnevikuks, kui To poleks samal ajal flirtinud paljude teiste žanridega. Nii võib siit leida näpuotsaga komejanti, horrorit ja natuke peaks rahuldama ka romanticmanide vajadusi (olgem ausad, restoranistseen oli päris armas). Filmi staar on muidugi Ching Wan Lau, kes suudab põrunud detektiivi nii hästi välja mängida, et paneb lausa talle kaasa tundma. See kuidas ta inimeste erinevaid isikuomadusi nägi mitme inimese näol oli arvatavasti filmi geniaalsem lüke. Teinekord tea, et kui tahad midagi teha aga ei suuda, pead sa lihtsalt endas väikse paksmao alla suruma höhö. Kuigi Trash mainis, et sellist meetodit on ka ennem filmides kasutatud, oli see minujaoks sama uudne ja lahe, kui FONG JUK'is pulbriline verepritsimine, mida oli põgusalt kasutatud ka käesolevas filmis. Suur pluss kogu jandi juures on veel see, et lõpp on loogiline. Olin küll valmistunud järjekordseks kahestunud isiksuse lahenduseks, kuid asjad läksid just nii nagu pildilt paistis. Arvan, et siinkohal oli selline väike vaataja eksitamine taotuslik, lahendus on koguaeg silme ees, kuid selle ümber käib üks igavene hõõrumine ja lahendus ise jääb lihtsalt kahe silma vahele. Lõpp siiski vajab teistkordset ülevaatamist, sest ametirelvi vahetati omavahel nagu suguhaiguseid Aafrikas.

7/10

3 Responses to 'Sun taam / Mad Detective (2007)'

7. veebruar 2008, kell 23:48

Comment by Trash.

... vaid pani Ghost´ilikult "vaimud" loomulike kaaslastena inimeste kõrvale elama.

Ma pidasin silmas seda, et vaataja nägi surnud inimesi elavate hulgas ja ümber. Et vaataja jaoks ei tehtud selles plaanis üllatusi. See personaalide teema oli mullegi uus.

8. veebruar 2008, kell 00:44

Comment by paranoiadisco.

Ah, et sedapidi siis. No, lahe oli see nii või naa...

8. veebruar 2008, kell 18:38

Comment by Trash.

*persoonide

He he ! personaalide, he he