Blog Entry

Dance of The Dead (2008)

pühapäev, november 30, 2008 by , under


Režissöör: Gregg Bishop
Osades: Jared Kusnitz, Greyson Chadwick, Chandler Darby, Carissa Capobianco jt.
Filmi pikkus: 95 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0926063/

"It's their night to come alive."

Üldiselt proovin vältida igasugust horrorit, mis on kuidagiviisi seotud kas ülikooliõpilastega või keskkoolilõpetajatega, mille tegevus kas toimub mingis teatud koolis või sellega seotud kohas - näiteks ühikas. Reeglina on 90% sellistest filmidest tiinekatele suunatud horrorkäkk, imalate seksnaljadega ja tobedate pseudo-ehmatuskohtadega. DANCE OF THE DEAD tundus olevat erand - juhtivad filmisaidid kiitsid filmi kui tulevast kultusklassikat ja õudusfilmidele spetsialiseerunud Bloody-Disgusting.com koos maksimumpunktidega vimpli viimaste aastate parima horror-comedy puhul, mis on viimase puhul täiesti tavaliseks saanud (õhhhh).


Film räägib loo luuseritest noorukitest, kes lõpuballile mineku asemel midagi muud teevad - kes on saanud just enne pidu tüdrukult korvi, kes peab tähtsaimal õhtul tööd tegema ning kes peavad paremaks plaaniks surnuaeda samal õhtul avastama minna (?). Kuna tuumajaama lähedal asuva surnuaia valvur ei suuda enam hauas rahutuna lebavaid elavaid-surnuid kantseldada, pääsevad viimased põgenema ning suunduvad kõik koolipeole, kus on tasuta muusika ja ohtralt söögipoolist. Nüüd ei jäägi ballilt kõrvalejäänud noorukitel muud üle, kui kätte võtta labidad ja kirved ning linnas kord majja lüüa.


Tuleb kiita filmi väga mõnusat minekut, kuskil toppamist märgata pole, kõik jooskeb otsekui õlitatult. Kohalikust linnast leitud noored näitlejad tegid enda tööd täitsa korralikult ning suutsid endi rollid ilusti välja mängida - nohikud sobivad nohiku rollidesse ikka kõige paremini. Oleks filmis vaid kõvasti rohkem huumorit ja verd olnud, oleks võib-olla ka mina üldse mõtlema hakanud kui viimase dekaadi parimast horror-comedy'st - praegu aga jäi täiesti keskpäraseks lahmimiseks. Omad momendid olid, kuid need jäeti lõplikult välja mängimata ja jäid lihtsalt ülejäänud massi varju.

5/10

Dance club massacre

0 Responses to 'Dance of The Dead (2008)'