Blog Entry

Evil Ed (1997)

esmaspäev, märts 02, 2009 by , under


Režissöör: Anders Jacobsson
Osades: Johan Rudebeck, Per Löfberg, Olof Rhodin, Camela Leierth jt.
Filmi pikkus: 93 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0116247/

"When His Mind Blows ... Anything Goes!"

EVIL ED on tulemuseks, kui rootslased otsustavad väikese kummarduse teha oma suurele lemmikule - jänki-horrorile. Film ei oma küll erilist stsenaariumi ning näeb välja pigem suvaliste ideeplahvatuste supina kui korraliku loo-põhise filmijupina, kuid olgem ausad, sellise filmi puhul ongi just ideed, need, mis loevad. Mitut rootslaste tehtud splatterit sul ikka elus vaadata antakse?

"Where's my beaver-rape scene? There was no sexually explicit footage in that scene!"

Peategelane Edward elatab end filmikompaniis filmilintide lõikamisega ja kleepimisega. Korrektse soenguga ning rahu ja korda armastav mees aga siirdatakse õudusfilmide osakonda, mille asjatundlik direktor Sam Campbell ta nende uue projekti Loose Limbs kallale kamandab ja vaese mehe eraldatud hoonesse saadab, et see töösse paremini süveneda saaks. Ei lähe muidugi kaua kuni Edward, pidevalt töödeltavat vägivaldset ja võigast filmi vaadates, lõpuks murdub ja kõikidele ettejäävatele inimestele suureks ohuks muutub.


EVIL ED oli sama konkreetne film, kui tema plakat lubab - juba esimestel minutitel laseb üks hullunud töötaja end bossi silme all granaadiga õhku ja ega tempot ka edaspidi eriti alla ei lasta. Tõsiselt ei saa muidugi ühtegi külge võtta, kuna kummardused erinevatele Ameerika kultusõudukatele on lihtsalt niivõrd läbinähtavad: isegi plakateid on taustal seina peal pidevalt näha, neist kõige rohkem jääb pidevalt kaamera ette muidugi THE EVIL DEAD oma, kust on väikese sõnademängu abiga ka filmi nimi võetud. Muidugi jäi meelde veel kahtlaselt GREMLINS'i peategelasi meenutav, külmikus pesitsev kollinäru, väikesed silmapilgutused veel NIGHT OF THE LIVING DEAD ("I'm coming to get you, Barbara") ning BLUE VELVET ("Don't you fucking look at me!") suunas.

Lõbus, pika aja peale väljakujunenud žanri-reeglite järgi tehtud korralik splatter, mis on kindlasti veel ekstra maiuspalaks õudusfilmisõpradele, tänu oma pidevale vihjetele filmitegijate lemmikutele.

"And remember like we say here at the Splatter & Gore department..."You keep them heads rolling."

7/10

"Don't you fucking look at me!"

2 Responses to 'Evil Ed (1997)'

2. märts 2009, kell 17:45

Comment by Metsavana.

Ai tundub väga hüva asi olevat, selle pean kindlasti endale muretsema.

3. märts 2009, kell 11:04

Comment by paranoiadisco.

Vaata kindlasti, olen üsna kindel, et sulle istub.