Blog Entry

Autopsy (2008)

teisipäev, märts 24, 2009 by , under


Režissöör:
Adam Gierasch
Osades: Jessica Lowndes, Michael Bowen, Robert Patrick, Jenette Goldstein jt.
Filmi pikkus: 84 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0443435/

"Evil Cuts Both Ways"

Juba kolmandat aastat aset leidev ameeriklaste õudusfilmidefestival After Dark Horrorfest on horrorfiilile üsna tänuväärne üritus - tuuakse ju praktiliselt nina ette kaheksa filmi, millede väärtust sa juba ette hinnata oskad, kuid kuhu alati eksib ära ka mõni uudsem ja huvitavam nähtus. Olen igal aastal pisteliselt endale vaatamist sealt valinud, kuid lubasin endale, et täieliku pildi nägemiseks proovin kõik festivalil linastunud tükid ära vaadata. Esimesena sattuski pihku Adam Gierasch'i debüütlavastus AUTOPSY.


Gierasch'i nimi ise erilist usaldusväärsust ei tekita. Kuigi režissööritoolis istub ta esimest korda, on mees käe valgeks saanud erinevatele projektidele stsenaariumi kirjutamisega, nende hulgas Tobe Hooperi julgahunnikud MORTUARY (blogis) ja TOOLBOX MURDERS ning ka Argento suur tagasitulek MOTHER OF TEARS (blogis), mis tema varasemate tööde austajatel hoopiski okse uuesti üles tõi. Eks nende filmidega oli mehel ka suurem vastutus ja seetõttu ka suurem närv sees, sest kultusrežissööride tööst ootavad ka fännid rohkem kui mõnest väiksemast nimest. Arvatavasti just seetõttu otsustas Gierasch järgmisena ette võtta väiksema eelarvega slasheri lavastamise, sest selliste projektide puhul andestavad žanri austajad paljud möödalasud üsna kerge südamega.


Filmi keskmes on Mercy-nimeline haigla, kuhu viis noorukit pärast autoõnnetust satuvad. Haigla tundub juba esimesel silmapilgul kahtlane, kuid alkoholi ja muude mürkide mõju all noorukid lasevad ükshaaval end kellegi Dr. Benway vastuvõtule kutsuda, kust, sõna otseses mõttes, ühes tükis enam tagasi ei tule. Nii kerkibki pundist esile kohustuslik kõva tüdruk, kes haiglast enda poiss-sõpra otsima hakkab, trotsides ise samal ajal maksakaid hullumeelse doktori, sama hullumeelsete, alluvate kätest.


Film ise oli nii ja naa - ühest küljest korralike gore-efektidega tuim veristamine, teisest küljest aga nõrga looga klišeepomm. Ei ole raske pilti kokku panna ja öelda, et lavastajana saab Gierasch enda tööga täitsa hästi hakkama, suutes vahepeal üllatuslikult isegi klišeed enda pilli järgi tantsima panna ning vahepeal isegi paar korraliku ehmatuskohta pakkuda vaatajale, kuid mehe oskus stsenaariumi kirjutada jätab küll soovida. Lugu ei taha kuidagi soravalt joosta ja komistab pidevalt erinevate kivide ja kändude otsa, kulmineerudes ülemõistuse debiilse lõpplahenduse ja veelgi ajuvabama lõpustseeniga. Kuigi ma ei tahaks seda filmile üldsegi pahaks panna, sest ajuvaba veristamist suutis film täitsa eeskujulikult pakkuda, ei saa ma ka sellest täielikult mööda vaadata. Ära mainimist väärib veel kindlasti ka näitlejaansambel, eesotsas vaese mehe Megan Fox'iga ja lõpetades kohustusliku "kuulsa" nimega Robert "Tinamees" Patrick'uga.

Muhe lõbusõit aga poolik adrenaliinipomm.

5/10

Halva filmipostri A ja O

0 Responses to 'Autopsy (2008)'