Blog Entry

Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! (2008)

teisipäev, november 03, 2009 by , under


Režissöör:
Mark Hartley
Filmi pikkus: 103 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0996966/

"Finally an Aussie film packed full of boobs, pubes, tubes ... and a bit of kung fu."

Kes oleks osanud arvata, et teiselpool maakera, praktiliselt inimtühjal , olematu filmitööstusega saarel tehti kunagi nii metsikut exploitation-kino, mis oleks kadedusest nihelema ajanud isegi Roger Corman'i. Kunagiste vangide järeltulijad vaatasid küll igatsevalt läände, unistustemaa kino poole ning minimaalsete vahenditega seda üle trumbata proovides pandi alus raamistikule, millest väikese ajaga kujunesid välja Austraalia exploitation-kino nišid.


Käesolev osavalt kokkupandud dokumentaalfilm viibki vaataja libedalt kulgevale teekonnale Kängurumaa rämpskino hiilgeaega - peatusteks parimad pärlid ning teejuhtideks kunagised režissöörid ja nende filmidega üles kasvanud praegused filmitegijad. Žanrikino jaotatakse väikestest osadeks ning iga osa juures peatutakse, et selle kirevamatest ja värvikamatest esindajatest juttu teha. Et kuivale jutule ka mingit keelekastet oleks, lastakse taustaks kokkupandud klippe ja trailereid. Kõige nimekam tegelane, kes enda armastusega ozploitation-kino vastu lausa õhetab, on kunagine videolaenutuse-nohik ja praegune superstaar Quentin Tarantino, kel halb komme enda jutuga väheke liiale minna, kuid suudab siinkohal end mingil määral vaos hoida ja täitsa sümpaatse filmifriigina paista. Tema nimetatud lemmikud jäid ka mulle enim silma ning kirjutasin antud nimed vargsi peopesasse, et hiljem ka nendega tutvust teha.

Informatiivne ja hoogne teejuht Austraalia grindhouse-kinode ja videolaenutuste prügikonteineritesse.

8/10

5 Responses to 'Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! (2008)'

16. november 2009, kell 23:49

Comment by Metsavana.

Turkey Shoot nähtud ja see film kus tsikk seotud kapotile (Fair Game) läheb peatselt samuti vaatamisele. Loodetavasti jõuan kunagi dokumentaali endani ka :)

17. november 2009, kell 00:20

Comment by paranoiadisco.

Turkey Shoot paistis sealsete klippide järgi üsna halb olevat. Ma arvan, et mul endal lähebki õige pea vaatamisse Next of Kin - tundus selline aussiede oma The Shining.

17. november 2009, kell 00:56

Comment by Metsavana.

Turkey Shoot oli just nii halb kui oletasin st õlu kõrvale oli koos Xipega väga lõbus vaadata. Next of Kin on mul ka olemas. Hankisin need filmid ühe netis ringleva nimekirja järgi mille puhul üllatusega hiljem avastasin, et see põhineb nimetat dokil.

17. november 2009, kell 00:58

Comment by Metsavana.

Ühesõnaga Quentin Tarantino ja ta semud on kõva promo teinud neile unustatud filmidele.

17. november 2009, kell 01:05

Comment by paranoiadisco.

Quentin Tarantino tegelikult polnud seal nii keskne kuju - tundus, et ta on umbes selle efekti jaoks sinna võetud, et inimesed leiaksid kaane pealt mingi nime mille külge kergelt haakuda. Peamised rääkijad olid muidugi nende filmide lavastajad isiklikult aga nende nimesid juba tavaline vaataja nii kergelt ei tea.