Blog Entry

Dead Next Door (1988)

pühapäev, veebruar 25, 2007 by , under


Režishöör: J.R. Bookwalter
Osades: Pete Ferry, Bogdan Pecic, Michael Grossi, Jolie Jackunas, Robert Kokai, Floyd Ewing Jr. jt.
Filmi pikkus: 84 min.

"How do you kill something that won't die? Where do you run when they're everywhere?"

Olen ju tegelikult päris suur zombifilmide sõber ning seadnud endale väikse eesmärgi ikka suures mahus kõik zombikad ära vaadata. Eks see missioon vaikselt täitubki. Seekordseks filmiks on siis 88nda aasta "Dead Next Door", mis tegelikult on päris tuntud nimi. Ei teagi, miks ta mul ennem vaatamata oli. Võibolla ehmatas halb kvaliteet esmakordsel vaatamisel ära ja ei suutnud ennast sundida edasi vaatama. Tegelikult on see halb kvaliteet põhjendatud, kuna filmitud siiski super 8 mm peale.

"OMFG, where is my head?!!11"

Mingi jobik teadlane loob viiruse, mis muudab inimesed liha himustavateks zombideks. Varsti on epideemia lahti ja iga tänavanurk zombisid täis. Valitsus otsustab vastulöögi anda ja loob spetsiaalse löögirühma (Zombie Squad), kellele antakse ülesandeks tuua selle teadlase elamisest ära vastumürgi retsept. Rühma missiooni takistab aga kohalik zombiarmastajatest usukultus.


Peaks mainima, et see film oli päris käredate effektidega ikka kohati - päid peksti otsast ja liha rebiti vägan nummi. Täpselt minu maitsele midagi. Eriti imestama paneb selle kõige juures veel see, et film valmistati pea ilma rahata. Eks raha pandigi vast effektide ja muu sellise alla, sest näitlejad väidetavalt raha ei saanudki. Veel väärib mainimist, et produtsenditoolis istus ei keegi muu kui Sam Raimi, kes "Evil Dead 2" eest teenitud rahadega pauguteid ja kunstverd käis ostmas. Ja veel väärib mainimist, et legendaarne härra Bruce Campbell dubleeris isiklikult veel kahe osatäitja hääled sisse. Päris lõbus film oli ikka, kui järele mõelda. Režishöör on ise ka kindlasti suur horrorisõber ja oli eeskujud mõnusalt filmi sisse toonud - tegelased kandsid nimesid Raimi, Carpenter, Savini, King; videopoes soovisid zombid Romero "..Dead" kassette laenutada; usuhullude bunkris oli keegi Romero suurelt seina peale sodinud jnejne. Igatahes pean mina seda filmi igale zombihorrori sõbrale kohustuslikuks vaatamiseks.

8/10
IMDb
Ametlik võrgukodu

"Damn it Savini, i'm about to get killed here"
HOLYL0L, kui hea stseen see oli

1 Responses to “Dead Next Door (1988)”

3. märts 2007, kell 15:22

Comment by Tauri Punder.

Lisandus igatahes minu "Must See" filmilisti...