Blog Entry

Innocence (2004)

teisipäev, veebruar 27, 2007 by , under


Režishöör: Lucile Hadzihalilovic
Osades: Zoe Auclair, Berangere Haubruge, Lea Bridarolli, Marion Cotillard, Helene de Fougerolles, Alisson Lalileux jt.
Filmi pikkus: 122 min.

Otsisin midagi sobivat, millega see vastik esmaspäeva õhtu lõpetada. Kriteeriumiks oli, et pidi võimalikult veider olema. Valik langes selle Prantsusmaa filmi peale, mis sisututvustuse järgi seda lubas...


Väike Iris saabub kirstus isoleeritud internaatkooli (kui seda võib niimoodi nimetada). Tüdrukud on jaotatud viide majja, igas majas 7 tüdrukut, kellest igaüks kannab juustes värvilist linti vastavalt nende vanusele - punased kõige nooremad, lillad kõige vanemad. Koolialal, mis asub sügava metsa sees ja on ümbritsetud kõrge müüriga, ei ole peale kahe õpetaja ja mõne hooldaja, ühtegi täiskasvanut. Igal õhtul kell 9 lahkub igast grupist kõige vanem tüdruk mööda lampidega valgustatud rada, kuni ühel õhtul ta enam tagasi ei tule. Tema asemele saabub aga kirstus uus tüdruk, kes saab punase lindi juustesse ja tsükkel algab uuesti.


See film täitis hästi enda eesmärki, õhtu oli muhedalt sisustatud ja peale selle andis veel ka mõtlemisainet, et mis täpsemalt film öelda tahtis. Filmide puhul mulle meeldibki see tegelikult, kui lõppu otse välja ei öelda, vaid, et jäetakse vaatajale mõtlemisruumi. Loomulikult saad minna IMDb-sse ja message board'st lugeda, mida teised filmi näinud arvavad. Seekord muidugi läksin ka paari stseeni kohta seletusi otsima, kuid targemaks ei saanud eriti. Seal lahmiti ainult nende stseenide üle, kus väiksed tüdrukud ilma särkideta olid. OMG! Tore, et muidugi vähemalt midagi filmist neile ajusse jäi. Ah, mis ma siin pläran, mulle film meeldis! Proovin siin ükspäev, kui jälle paras tuju sisse tuleb, veel mingit veidrat Euro-toodangut piiluda - "Taxidermia" näiteks ootab.

7/10
IMDb

1 Responses to “Innocence (2004)”

28. veebruar 2007, kell 00:24

Comment by Trash.

Ei hakanud kohe vaatama kui sain, tahtsin koos naisega seda nautida. Nüüdseks paar kuud juba möödas. Hea, et meelde tuletasid, peaks ükspäev läbi vaatama kas siis naisega või üksi.